Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Daily Mail

Muslimský robot vystrašil cestující v letadle

Letěl první třídou a vypadá jako živý!

Ibn Sina, tak se jmenuje humanoidní robot, který vystrašil cestující na pravidelné lince Emirates Airlines. Jedná se o jednoho z nejvyspělejších robotů na Středním východě.

Zvláštní cestující
Poprvé v historii měly tyto aerolinky takového cestujícího. Ibn Sina je pojmenován po známém muslimském filozofovi z jedenáctého století. Letěl první třídou.

Ostatní cestující byli v šoku, když se s nimi Ibn Sina pokoušel zapříst konverzaci. Přeci jen mluví stále tak trochu roboticky a někdo se mohl bát, zda nejde o nějakého zfanatizovaného teroristu.

Vzestup emirátů
Robot každopádně dokáže rozpoznávat tváře, rozumět a konverzovat s dalšími lidmi v arabštině. Své vystupování navíc podporuje zručnou gestikulací. Ke všemu je připojen na internet, takže má poněkud větší zásobárnu informací než běžný člověk.

Ibn Sina je jedním z nejvymakanějších robotů na světě a cestoval do Rijádu na konferenci o vyšší vzdělanosti, k níž možná sám o sobě přispěje.

Ibn Sina také ztělesňuje vzestup Spojených arabských emirátů, které se proslavily především vývozem ropy, cestovním ruchem a divokou výstavbou. Teď chtějí zabodovat i ve vědě. A zjevně k tomu mají předpoklady.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21