Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dantes Inferno / foto: Visceral Games

Krvavá procházka peklem v Dante's Inferno

Velmi volné a velmi akční pojetí klasického díla.

Alegorický román Peklo od Danta Alighieriho rozhodně nepatří k nejoblíbenějším kouskům dnešního čtenářstva. Je totiž poněkud zvláštní a nesnadno pochopitelný. Každopádně ale patří ke klasice světové literatury.

magazin.cz

Pekelná romantika
Jen málokoho by napadlo udělat z této látky akční hru s opravdu třeskutým spádem. A přesto – právě taková se nyní dostává na trh.

Dante se v ní vrací zpět do své domoviny z jedné z křížových výprav. Svou lásku Beatrice však nachází zabitou. A čemu se nepodiví – namísto toho, aby tato světice putovala rovnou do nebe, slouží samotnému pekelníkovi Luciferovi. Láskyplná Beatrice se mu totiž upsala svou duší za to, že ji Dante nezradí.

magazin.cz

Celé se to ale poněkud zamotalo, vždyť chlapi na křížových výpravách nejsou žádnými beránky. Jenže Dante Beatrice přesto miluje, a rozhodne se vypravit přímo do pekla, aby zde vyměnil svou kůži za její.

Příběh zřejmě cenu za originalitu neobdrží, ale potřebám hry dobře poslouží. V podobné akci totiž není třeba více než nějaký ten dramatický motiv a jasný cíl, k němuž byste se mohli prokousat haldami pekelnických nepřátel, jež definitivně odpravíte na onen (jaký vlastně?) svět.

magazin.cz


Nikdy nekončící mlácení

Dante's Inferno se ani nepokouší předstírat odlišnost od oblíbených rubaček typu God of War nebo Devil May Cry. Jednotlivé údery se takřka samovolně řetězí v nejrůznější a čím dále efektivnější i efektnější komba, jimiž likvidujete různorodé démony.

Postupně se učíte kombům novým a kromě toho vylepšujete Dantovy schopnosti, což je další silná motivace k pokračování. Talenty se dělí na dvě skupiny, a sice svaté a hříšné. Jednu či druhou větev lze rozvíjet podle toho, jak se zachováte ke svým přemoženým nepřátelům – zda je očistíte nebo zatratíte.

magazin.cz

Podle toho získáte bodíky, které můžete vložit buď jen do svatých schopností, nebo jen do hříšných. Ty první jsou spíše podpůrné a obranné, ty druhé pak útočné a zákeřné. Na vývoj příběhu však rozhodování, které nepřekračuje klasické rozdělení na dobro a zlo, velký vliv nemá.

Dante's Inferno se hraje nenáročně a svižně. Nic na tom nezmění ani nahodilé hádanky, které jsou obvykle velmi jednoduché. Nevýhodou této hry tak je především silná konkurence. Poslední díly zmíněného God of War jsou zkrátka ještě větší zábavou. Dante's Inferno tak vůbec není špatné a jako oddychovka rozhodně potěší a tématem zaujme, typický hit se všemi potřebnými ingrediencemi to ale není.

Výrobce: Visceral Games, distributor: EA Czech, cena: 1599 Kč (PS 3 a Xbox 360), 1099 Kč (PSP)

Hodnocení: 7/10


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19