Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ferrari California / foto: Shutterstock

Nejrychlejší ferrari všech dob

Ferrari 599 GTO by mohlo závodit s formulí 1.

Představení nového kousku ze stájí vzpínajících se koňů předcházelo velké mlžení a tajnůstkaření. Ferrari 599 GTO ale nemá problém vyšponovaná očekávání plnit.

Proklatě rychlé
Když se řekne ferrari, asi každému okamžitě na mysl vytane ukrutná rychlost. Kdo v některém z aut této značky někdy seděl, jistě dobře ví, že už při lehkém stlačení plynového pedálu auto za parádního zvuku bleskurychle vystřelí.

magazin.cz

A teď si představte, že sedíte v nejrychlejším ferrari, jaké kdy bylo vyrobeno. Ano, přesně tím je Ferrari 599 GTO. Na testovacím okruhu ve Fioranu zajelo ukrutný čas 1:24, což je o sekundu lepší výsledek, než na jaký dosáhlo dosud nejrychlejší Ferrari Enzo.

magazin.cz

Ono k té rychlosti má Ferrari 599 GTO také předpoklady. Jeho šestilitrový dvanáctiválec pohání 670 koní. Na ně se může spolehnout v 8250 otáčkách za minutu, což už jsou skoro formulové hodnoty.

Cena nehraje roli
Oficiální maximální rychlost je 335 km/h, ale s trochou snahy by se z Ferrari 599 GTO dalo vymačkat ještě více. Otázkou je, kdo by to uřídil. Už jen zrychlení z nuly na stovku může leckomu zamávat žaludkem. Auto ho totiž zvládne za 3,35 sekundy.

magazin.cz

Samozřejmostí jsou moderní technologie na palubě, které by řízení v případě potřeby měly přeci jen trochu usnadnit. Sportovní režim ale chybět nebude.

Cena tohoto klenotu ještě nebyla oznámena. Můžete se ale spolehnout na to, že bude proklatě vysoká. A i kdybyste na ni náhodou měli, stejně budete mít dost možná smůlu. Ferrari 599 GTO totiž bude vyráběno v limitované sérii a něco nám říká, že si ho rozeberou dobří zákazníci automobilky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 67