Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bomba / foto: sxc.hu

To je jen bomba, to počká. A nikomu nic neřekli....

Rodina Isaacových objevila v novém domě nevybuchlou bombu z 1. světové války. Nikomu o tom ale neřekli, protože nechtěli způsobit rozruch.

Sophie Isaacová řekla, že chtěli s oznámením bomby počkat na konec školního roku. Nepřáli si, aby kvůli nim musela být evakuována nedaleká katolická základní škola sv. Bernarda.

Hezky ji umyli
Byli naprosto přesvědčení, že bomba nevybuchne. Nick Isaac ji dokonce čistil rejžákem, protože mu připadala dost zaprášená. Rodina se s neobvyklým nálezem i fotila. Vojenský expert Charlie McGrath přitom říká, že kdyby došlo k výbuchu, "jistě by zabil každého v místnosti a vysklil by okna padesát metrů daleko".

"Nick vyklízel garáž a pod zaprášenou lavicí našel třicet centimetrů dlouhou bombu. Byla zabalená do špinavých hadrů a vypadalo to, že je tam už celá léta. Nijak moc jsme se nebáli, že by mohla vybuchnout, protože jsme si řekli, že kdyby byla opravdu nebezpečná, explodovala by už dávno," řekla reportérům Birmingham Mail Sophie Isaacová.

Kdo ji tam nechal?
Nakonec se ale Isaacovi rozhodli, že bude lepší oznámit nález na policii. Speciální jednotka pak během chvilky evakuovala celou ulici městečka poblíž Birminghamu a bombu zneškodnila.

Zatím není jasné, jak se do starého domu munice dostala. Šlo o britský výrobek, který za 1. světové války užívalo dělostřelectvo, obrněné vozy a válečné lodě. Nálezy válečného střeliva nejsou sice v Británii vzácné, ale jen vzácně se skoro sto let staré bomby nacházejí zabalené v garáži.

"Chtěli jsme dům, který má charakter, a dalo by se říct, že přesně to jsme dostali," dodává matka dvou dětí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16