Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: pokerstars.cz

Pokerová pravidla: průběh hry

A je tu další článek o pravidlech suverénně nejpopulárnější karetní hry současnosti. Tentokráte se zaměříme na samotný průběh hry. Tak na co ještě čekáte!

V minulém dílu  našeho krátkého pravidlového seriálu jsme vám představili všechny výherní karetní kombinace, které v rámci pokerové varianty Texas Hold’em No Limit existují. Když už tedy víte, co s kartami, pojďme si nyní vysvětlit co s žetony – čili popsat průběh samotné hry.

Esencí samotné hry překvapivě nejsou ani tak vaše karty jako to, co budete dělat se svými žetony, jak budete hrát. A vaši hru představuje především vaše schopnost správně usoudit kdy a kolik vsadit. Hrát, potažmo sázet, pak můžete celkem čtyřikrát během jedné hry (anglicky “hand”), její samotný průběh vám pro lepší orientaci napíši v bodech:

  1. Dealer rozdá karty, určí se tzv. big blind a small blind, kteří automaticky vsázejí drobnou částku (dělá se to proto, aby hra byla akčnější a PokerStars klient to udělá za vás).
  2. Každý hráč má nyní před sebou dvě karty a podle jejich síly se rozhodne, jestli dorovná sázku, kterou již učinil někdo před ním (“call”; dorovnává se nejméně výška onoho “big blindu”), zvýší sázku (“raise”), anebo, když se mu karty nelíbí, tak je prostě složí (“fold”).
  3. Dealer rozdá 3 společné karty doprostřed stolu, jde o tzv. “flop”.
  4. Nyní se již žádné povinné sázky jako před flopem nekonají a hráči tak mohou provést tzv. “check” (nic nevsadit, ale ani nesložit karty), v případě, že však někdo věří svým kartám a vsadí (“bet”), musejí ostatní hráči provést jednu z již známých akcí: call, raise nebo fold.
  5. Následuje čtvrtá společná karta – “turn”.
  6. Další kolo sázek je na chlup stejné jako to předchozí v bodu 4.
  7. Dealer rozdá poslední společnou kartu – “river”.
  8. A hráči checkují, betují, callují, raisují či foldují stejně jako na flopu a riveru.
  9. Jakmile jsou sázky dokončeny, hráči porovnají sílu svých karetních kombinací a vítěz pak bere celý bank (v pokeru se setkáte častěji s výrazem “pot”).
  10. Tradáá, teď jste buď bohatí, nebo holt vyhrajete v příští handě.

magazin.cz

Ač se to na první pohled možná nezdá, pravidla pokeru jsou jednoduchá, že by je zvládlo i nenarozené dítě, uvidíte sami, až si to zkusíte. Jak jste si ale asi již všimli, svět pokeru je plný divných anglických slovíček – a to jsme si zde dnes nezmínili úplně všechny. A právě to bude náplň příštího dílu našeho pravidlového speciálu. Pokud byste měli ohledně pravidel jakékoli nejasnosti, stačí se zeptat v komentářích pod článkem, rádi vám cokoli zodpovíme.

Nejlépe se ale poker učí samotnou hrou, proto neváhejte a zapojte se v pokerové herně PokerStars do našich Libimseti.cz turnajů, v nichž je účast naprosto zdarma a navíc můžete poměřit síly jak s vašimi kamarády, tak i dalšími čtenáři Líbka!

Nepřehlédněte! Vyhrajte s PokerStars zdarma stovky dolarů!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5