Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Peníze / foto: shutterstock

Sex.com změnil majitele za 13 milionů dolarů

Sex prostě něco stojí....

Sex.com, doména svého času popsaná jako "dost možná nejcennější nemovitost ve virtuálním prostoru", byla prodána v aukci za 13 milionů dolarů (230 milionů Kč).

Kupcem je Clover Holdings, neznámá společnost registrovaná na karibském ostrově St. Vincent. Jediný kontakt na tuto firmu je její e-mailová adresa na serveru hushmail.com. A ten je známý tím, že pečlivě tají identitu vlastníků účtů.

Náročný prodej
Sex.com je jednou z nejdražších internetových domén vůbec. Vůbec nejvíc ale za název domény zaplatila marketingová firma QuinStreet, která v roce 1999 zaplatila za insure.com 15 milionů dolarů (265 milionů Kč).

"Prodej sex.com byl uzavřen po složitém, ale poctivém jednání," říká Jeffrey Dulberg, právník bývalého majitele Escom LLC. "Museli jsme udělat hodně kompromisů," dodal.

Společnost Escom byla k prodeji přinucena bankrotem, který podle listu Metro vyhlásila v červenci.

Prvním majitelem cenné adresy byl Gary Kremen, zakladatel seznamky match.com. Ten sex.com zaregistroval na své jméno v roce 1994 a doménu prodal před čtyřmi lety.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4