Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: apartmenttherapy.com

Konečně! Vynalezena sexuální mašina!

Může robot nahradit člověka?

Na to jsme čekali! Robot, který dokáže milovat svého majitele (a možná i naopak). To může znamenat definitivní konec milionů osamělých srdcí. Neobvyklý vynález pochází z dílny německého designéra Stefana Ulricha.

Velice zvláštní obří blob se jmenuje Funktionide. Vypadá jako přerostlý polštář a dokáže reagovat na lidský dotek, což vyvolává dojem, jako by sám měl pocity jako štěstí nebo dokonce láska. Umí se pohybovat a dokonce i obejmout svého majitele.

Jako živý
A navíc má jednu neocenitelnou výhodu. Když se na obzoru objeví nová přítelkyně, můžete ho uklidit do skříně, kde na vás bude věrně čekat. A když jej po čase kajícně vyndáte, rozhodně vám nic nebude vyčítat.

Jeho tvůrce říká: „Je to produkt budoucnosti. Prakticky jde o živý organismus. I když je to robot, dokáže naplnit emocionální potřeby člověka. Proč bychom pak potřebovali živého partnera?

A jaké je tajemství „robota lásky“? Využívá umělou svalovou technologii a pod povrchem má ukryté mikrosenzory. Ty reagují na tlak, teplotu a dokonce i barvy a díky nim může robot předstírat lidské reakce.

Tajemné city
Ano, jako by Funktionide vypadl z nějakého sci-fi filmu. Ostatně Hollywood odnepaměti fascinuje myšlenka robota, který je schopen citů. Vzpomeňte například na Blade Runnera Ridleyho Scotta nebo adaptaci Asimovova románu Já, robot.

Nejinak je tomu ve světě vědy, která nedokáže „obyčejný lidský cit“ rozluštit. V srpnu letošního roku představil japonský vědec Hiroshi Ishiguro robota pojmenovaného Telenoid R1. Ten pomocí zabudované webkamery dokázal napodobovat pohyby vzdáleného člověka. „Pokud s přítelem hovoříte pomocí telenoidu, můžete si představit jeho obličej na tváři telenoida,“ řekl ke svému vynálezu Hiroshi.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 44