Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Herní Harry Potter jen slabým odvarem filmu

Jednoduchá hra, která příliš nenadchne.

Že se tvůrci hry Harry Potter a relikvie smrti otrocky drží nejen knihy, ale především filmu, dokládá skutečnost, že je rozdělena na dvě části. Ta první vychází nyní u příležitosti uvedení prvního ze dvou filmů do kin.

Jedno kouzlo stačí
Zatímco snímek je nabitý obsahem a s rozdělením se zdárně vyrovnává, hře zoufale schází zajímavý materiál, který by hráče skutečně bavil a nesloužil jen jako povinný přívěšek filmového zpracování.

magazin.cz

Autoři hry přitom už v minulých dílech dokázali, že se Harry Potter na obrazovky počítačů a konzolí hodí. Jenže tentokrát šťastnou ruku neměli.

Oproti předchozím dílům je Relikvie smrti až příliš akční. Na tom by samo o sobě nebylo nic špatného, jen kdyby tyto pasáže zoufale nenudily.

Při dobrodružství, kdy hledáte roztroušené části duše lorda Voldemorta, se střetnete s mnoha nepřáteli. Brzy však zjistíte, že na většinu z nich platí prosté zaklínadlo „Stupefy“, tedy „Mdloby na ně“.

magazin.cz

Kouzel a zaklínadel najdete ve hře mnohem více, problém však je, že na rozdíl od ostatních je Stupefy nesmírně mocné, a tedy nejúčinnější. I když můžete vrhat i jiné kletby, je to zkrátka zbytečné a přiděláváte si jen práci. Hra tak postrádá jakoukoliv výzvu učit se něčemu novému.

Rozbitý děj

Děj alespoň částečně zpestřují plíživé pasáže, které absolvujete s neviditelným pláštěm, jenž se ale čas od času musí dobít.

Ačkoliv se Harry Potter a relikvie smrti odehrává na řadě atraktivních míst, na žádném se nezdržíte dost dlouho na to, abyste ho mohli prozkoumat.

magazin.cz

S tím souvisí nepříjemné rozkouskování příběhu. Přestože ho hráči nejspíš budou znát z jiných zdrojů, kontinuální vyprávění, které by motivovalo k dalšímu hraní, by chybět nemělo.

Bohužel tak musíme konstatovat, že první část herního Harryho Pottera a relikvií smrti je svými zjednodušenými principy vhodná maximálně pro děti. Odrostlejší se u ní budou nudit.

magazin.cz

Výrobce: EA
Distributor v ČR: EA Czech
Cena: 1099 Kč (PC verze), 1399 Kč (PS3 a X360)

Hodnocení: 5/10

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9