Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kličko VS medvěd / foto: Shutterstock

Boxer Kličko si to rozdá s medvědem!

Světový šampión v těžké váze už nevidí mezi lidmi konkurenci

Ukrajinský boxer a úřadující světový šampion v těžké váze Vitalij Kličko už neví, kde by hledal rovnocenného soupeře. Jeho těžké údery likvidují jednoho za druhým a po posledním zápase s americkým vyzyvatelem Shannonem Briggsem byla jeho převaha naprosto jasná. Briggs po zápase vypadal, jako kdyby zrovna vytáhl obličej z úlu plného včel. Kličko naopak naznačil, že to byl jen lehký hodinový trénink. „Jen mě po tom zápase bolí ruce, protože tak dlouho jsem do ničeho ještě nemlátil.“

Jediným rovnocenným soupeřem je bratr Vladimír, se kterým se však Vitalij utkat nechce. „Vy byste snad zmlátili mladšího bráchu?“ Dodal. Vitalij se nakonec rozhodl, že mezi kolegy z branže už sobě rovného protivníka hledat nebude a rozdá si to s medvědem – a to bez rukavic! Bude nutné upravit ring, aby zvíře nemohlo zaběhnout mezi diváky. Též zřejmě nastane problém s jednotlivými koly, protože přestávkám a povelům rozhodčího asi grizzly rozumět nebude a nelze tedy očekávat, že by se odebral po zaznění gongu k odpočinku do svého rohu.

„Uděláme to na jedno dlouhé kolo. Když jsem porazil plejádu nejlepších boxerů, porazím i medvěda,“ dodal sebevědomý Kličko. Náš vynikající boxer Pavel Natloukal si ale myslí, že 202 cm vysoký Kličko bude mít tentokrát velké problémy. Nikdy totiž nebojoval s někým, kdo by byl vyšší než on sám, a medvěd grizzly ho převyšuje o celých 20 cm.

O lístky je už nyní obrovský zájem. Všichni světoví odborníci na box se shodují, že tentokrát vyhraje Kličkův soupeř, i když s problémy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 60