Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Slepec zatčen za řízení v opilosti

Nevěříte? Věřte!

Slepý Mark Alan Watson z amerického státu Washington byl zatčen poté, co v Bartlesville jako řidič zřejmě narazil do jiného auta a z místa nehody ujel. Policii vypověděl, že "cítil hrbolek, ale není si jistý, jestli šlo o kolizi s jiným vozidlem".

Namol, slepý, agresivní

Když ho policisté poblíž místa nehody zastavili, odmítl terénní test střízlivosti a výmluvně prohlásil: "Jsem do pr*** totálně namol. Slepý jsem ale pořád a řídit neumím."

Když ho pak šerifovi zástupci nakládali do auta, křičel na ně sprosťárny a jednoho trefil dobře mířeným kopem do kolena.

Žaloba obnáší řízení pod vlivem alkoholu, ujetí z místa nehody, řízení bez povolení a napadení policisty.

Opilý i v soudní síni

Představitele zákona pak Watson nijak neobměkčil, když se dostavil v podroušeném stavu i k soudnímu stání a při výslechu vypadl z kóje pro svědky.

Mark Alan padl na tvář těsně před soudcem Russellem Vaclawem. Jak uvádí místní list Examiner-Enterprise, jeho ctihodnost právě požádala Watsona, aby přistoupil blíže, když obžalovaný vstal, na chviličku se zakymácel a sesunul se dolů. Přitom hlavou narazil na stanoviště poroty.

"Jste opilý?" zeptal se soudce Vaclaw.
"Nikoliv, jen slepý," odvětil pohotově provinilý řidič.

Soudce se ale nedal přesvědčit a požádal šerifovu kancelář, aby na místě provedla test střízlivosti. Problém byl v tom, že tento test (chůze rovně, apod.) není uzpůsoben pro osoby s postižením zraku, a obžalovaný ho odmítl.

Nakonec tomuto řidiči změřili alkohol v dechu analyzérem. Skutečně byl opilý…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14