Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Oakley / foto: Oakley

Módní 3D brýle podle Gucciho

Také v 3D kině můžete vypadat stylově a vyčnívat z davu.

Vývoj 3D technologie a k ní potřebných brýlí už urazil dlouhou cestu. Od jednoduchých papírových obrouček s barevnými sklíčky až po plastové polarizační brýle. Nyní je ale potřeba dodat jejich vzhledu švih – tedy alespoň podle módních firem Gucci a Oakley, které obě představily své módní varianty 3D brýlí.

Retro podle Gucciho
Gucci přiřkl unisexovým 3D brýlím moderní retro styl osmdesátých let tak, aby zapadaly do poslední kolekce Gucci Eyeweb. Lesklé plastové obroučky jsou stylové i sentimentální zároveň. Navíc se mohou pochlubit několika technologickými vylepšeními, které by měly zlepšit vizuální dojem z promítaného filmu.

Už z lehké konstrukce brýlí je jasné, že Gucci sází na pasivní polarizační technologii 3D zobrazení. Brýle jsou díky speciální optické korekci a zakřivení čoček optimalizovány pro systém Real D. S ním se setkáte především v kinosálech, domácí televizory využívají většinou aktivní brýle. Zejména v USA najdete pasivní technologii Real D takřka v polovině kin, u nás na ni takřka nenarazíte. Nicméně pasivní brýle jako takové některá multikina využívají.

magazin.cz


Zrcadlo, kdo je na světě nejkrásnější?

Když už máte v 3D brýlích vypadat stylově, musíte se také pokochat v zrcadle, jak vám to sekne. I na to Gucci myslel a s jeho brýlemi tak díky speciální multivrstvé technologii uvidíte obraz v zrcadle, aniž by byl nějak deformován polarizační složkou. Tato schopnost nijak nezhorší vizuální zážitek z filmu, naopak přináší zlepšení kontrastu. Dokonalejší obraz přináší také antireflexní vrstva na zadní straně čočky, což odstraňuje některé nechtěné světelné efekty.

Gucciho 3D brýle jsou zatím dostupné exkluzivně v amerických Gucci buticích za cenu 225 dolarů.

Optická dokonalost od Oakley

Známý výrobce Oakley plánuje vydat celou sérii 3D brýlí, kterou prezentuje jako vůbec první na světě s opticky přesnými čočkami. Brýle se tak pyšní rozšířením zorného pole na maximum, vylepšenou kvalitou sledovaného obrazu a individuálním přístupem k zákazníkovi. Stylem a vzhledem se brýle podobají spíše sportovním kouskům.

Taktéž v Oakley vsadili na pasivní polarizaci, a proto se s brýlemi vypravíte spíše do kina. Nicméně společnost Oakley uzavřela partnerství s některými firmami z oblasti domácí zábavy, které chtějí poskytovat produkty založené na pasivní polarizaci.

magazin.cz


Stylově na Trona

Kromě klasické řady brýlí nabízí Oakley rovněž limitovanou edici obrouček s motivem filmu Tron: Legacy. Společnost na designu i funkčnosti pracovala přímo s filmovým studiem Disney, a proto by měl být výsledný vizuální dojem dokonalý. Pro Oakley je to příležitost, jak seznámit publikum s vlastním technickým zpracováním brýlí, jež se budou prodávat ve specializovaných optikách nejprve v USA a později i v Evropě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8