Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Krvavá jatka v akční hře Bulletstorm

Hordy nepřátel z akčního nářezu Bulletstorm vás nenechají ani na okamžik vydechnout.

Zběsilá akce, rachot střelných zbraní, hromady mrtvol a drsné komentáře hlavních protagonistů. To jsou hlavní znaky nově vydané střílečky Bulletstorm, viděné z pohledu vlastní osoby. Její tvorbu mají na svědomí vývojáři z polského studia People Can Fly, kteří vešli ve známost pekelně krvavou střílečkou Painkiller. A právě její herní koncept si částečně bere za své i novinka Bulletstorm.

magazin.cz

Zábavný mišmaš
Ona si toho popravdě řečeno bere dost i z několika dalších her. Partyzánsky vedeným bojem by leckomu mohla připomínat třetí díl Red Faction, futuristickým prostředím zase třeba Quake IV a kooperací dvou svalnatých hrdinů do jisté míry kopíruje xboxovou pecku Gears of War. Ve výsledku se však jedná o velmi zábavný mix různých herních prvků, který autoři podtrhli zběsilým masakrem všeho živého právě ve stylu Painkillera.

Navíc do hry přidali originální prvek bodově ohodnocených způsobů zabíjení, jímž celkovou hratelnost posunuli na podstatně vyšší úroveň. Jakkoliv zvrácené se vám to může zdát, tady se zabíjení hodnotí jako umění. Čím efektnější smrt protivníkovi připravíte, tím získáte více bodů a posléze si za ně bude moci dokoupit i lepší vybavení.

magazin.cz

Krvavá symfonie
Střelit někoho do hlavy se cenní, nicméně daleko více bodu získáte, pokud nepříteli ustřelíte zadek nebo nějakou končetinu. Nepřátele lze házet do propastí, odkopávat na elektrické vedení, nebo je dokonce nabodávat na kaktus. Jakmile se ponoříte dále do hry, čekají vás ještě bizarnější způsoby zabíjení, které vyžadují celkem náročnou kooperaci několika zbraní čí předmětů z okolního prostředí.

magazin.cz

Pro likvidaci protivníků máte k dispozici několik víceméně standardních futuristických zbraní s různou kadencí a účinností. Zajímavou pomůckou v boji, s níž budete pracovat takřka neustále, je speciální příruční kinetor, neboli antigravitační paprsek, kterým dokážete přitáhnout nepřítele k sobě i z větší vzdálenosti. Během letu se čas poněkud zpomalí, tudíž máte čas zamířit druhou zbraní na požadované místo, nebo si připravit odkop na nejbližší ostrou hranu, která nešťastníka rozkrojí vejpůl.

magazin.cz

Drsná budoucnost
Bulletstorm se odehrává ve 26. století na vyprahlé planetě Stygia, čemuž také odpovídá design jednotlivých úrovní. Hlavní hrdinové Grey (vy) a Ishi se v honbě za odpravením hanebného generála většinou pohybuje v různých futuristických továrnách a jiných zařízeních, ale občas zavítají i do tropických oáz plných ne vždycky přátelské zeleně. Pokaždé jim ale z koutku úst uteče nějaká trefná a často i drsňácky komická hláška zhodnocující okolní dění.

Bulletstorm je v prodeji ve verzích pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9