Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Crysis 2 / foto: Shutterstock

Crysis 2 – futuristická vize velkoměsta

Geniální střílečka Crysis se vrací a kromě úchvatného grafického zpracování nabízí i zcela nové herní prostředí.

V roce 2007 na počítačové hráče zaútočila akční 3D střílečka Crysis, kterou řada milovníků akčního žánrů považuje díky prvotřídnímu vizuálnímu zpracování i excelentní hratelnosti za jednu z vůbec nejlepších stříleček herní historie. Nyní přichází pod hlavičkou EA vývojářské studio Crytek se zbrusu novým pokračováním, které již není určeno výhradně pro PC, ale mohou si jej zahrát taktéž majitelé konzolí Xbox 360 a PlayStation 3.

magazin.cz

Pastva pro oči
Crysis 2 ve všech směrech kráčí ve stopách svého předchůdce. Na první pohled vás uchvátí především grafické zpracování, jež vyždímá z vašeho herního zařízení maximum. Ve verzi pro PC se pochopitelně dočkáte o něco ostřejšího obrazu, což se projevuje zejména v různých detailech nebo vizuálních efektech. Nicméně ani majitelé konzolí nepřijdou zkrátka, neboť hra představuje absolutní grafickou špičku a alespoň se nemusejí starat o docela vysoké nároky na hardware počítače.

magazin.cz

Zásadní změnu pro samotnou hratelnost nového dílu přináší výběr diametrálně odlišného herního prostředí. Ze zelené džungle tropického ostrova se tentokrát přesunete do džungle skleněné a ocelové, neboť příběh hry vás zavede do srdce New Yorku v roce 2023. Megapole se potýká hned se dvěma velkými problémy. Ulice města berou útokem agresivní mimozemšťané, a zatímco odpovědné orgány evakuují obyvatelstvo, začne se mezi lidmi jako lavina šířit smrtící virus „manhattan“.

magazin.cz

Boj o nanotechnologii
Virem se nakazil také elitní nanovoják Prorok, na nějž si možná vzpomenete z prvního dílu, který čeká na zásah elitního námořního komanda. Z něj však v dosti bídném stavu přežije pouze mariňák s kódovým označením Alkatraz. Prorok ho však postaví na nohy a předá mu svůj nanooblek. Do boje proti vetřelcům z vesmíru se tak v Alkatrazově kůži vydáte vyzbrojeni tou nejmodernější technologií.

A že využijete veškerý zbrojní arzenál, vám bude jasné hned z úvodního setkání s nepřítelem. Proti vám totiž nestojí pouze hordy neúprosných kybernetických mimozemšťanů, ale také elitní komanda lidských žoldáků, najatých vlivnou soukromou společností Crynet, jejíž šéfové prahnou po vašem nanoobleku.

magazin.cz

Svižná hratelnost
Crysis 2 přináší díky variabilnímu postupu hrou výtečnou zábavu stříleček ze staré školy. Ačkoliv se jedná v podstatě o koridorovou akci, díky obsáhlosti herních úrovní a možnosti využívání alternativních cest a způsobů boje mantinely jednotlivých zón vnímáte jen minimálně. Atmosféra bojů vás zcela pohltí a vy budete myslet pouze na to, jak obejít hlídkující obrněný vůz a kulometné hnízdo.

magazin.cz

V tomto směru vás hra naštěstí do ničeho netlačí, proto se můžete úrovní pohybovat, jak se vám zlíbí. Klidně popadněte automat a kropte nepřátele hlava nehlava, dokud se nedostanete ke kulometu, s nímž bude další vyhlazovací akce nepřátel pouhou formalitou. Máte-li však dost trpělivosti, můžete se pomocí dočasné neviditelnosti proplížit přes římsy až na střechu domu a odtud nepozorovaně odstřelovat hlídkující vojáky.

Právě v tom tkví největší síla Crysis 2 a ačkoliv si můžete občas postěžovat na slabší inteligenci umělé inteligence nepřátel, hra vás bude od začátku až do konce skvěle bavit.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!