Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fight Night Champion / foto: EA Games

Fight Night Champion – boxerem na vlastní kůži

Nový díl populární herní boxerské série opět přináší kvalitní zápasy v ringu a skvělou zábavu.

Herní série Fight Night už několik let servíruje příznivcům boxu kvalitní virtuální zápasy mezi provazy v ringu, kde spolu soupeří známí boxeři z historie tohoto sportu. Ani tentokrát autoři své fanoušky nezklamali a díky oficiální licenci pro ně připravili více než padesátku borců, mezi nimiž nechybí jména jako Muhammad Ali, Mike Tyson, Lennox Lewis, či bratři Kličkové.

magazin.cz

Příběh šampióna
Novinka v sérii ovšem přináší jeden docela zásadní prvek, jímž se odlišuje od předchozích dílů. Tím je herní mód šampión, v němž se ujmete role fiktivního boxera těžké váhy Andreho Bishopa a prožijete s ním pád na dno i vzestup jeho kariéry až na samotný vrchol. Jednotlivé zápasy navíc spojuje zábavný příběh se zápletkou jak vystřiženou z béčkového akčního filmu.

Jakmile Andre Bishop vyhraje na začátku své kariéry několik zápasů, všimne si ho mafiánský agent a snaží se ho zlanařit pod svá křídla. Jenže Bishop raději zůstane se svým trenérem, což se mu následné vymstí. Po zinscenovaném napadení policisty se ocitne ve vězení, kde se pustí do prvních boxerských zápasů bez pravidel s ostatními vězni. Nakonec dostane druhou šanci a cesta za vysněným boxerským titulem už bude ležet pouze v jeho rukách.

magazin.cz

Na hranici lidských možností
Zápasy v módu šampión jsou unikátní rovněž tím, že kromě vítězství vás nutí během boxu plnit některé dílčí úkoly. Jednou budete nuceni ukončit zápas co nejrychlejším KO, jindy se pokusíte protivníka utahat. Nejtěžší situace, s nimiž se musíte vyrovnat, přinášejí různá zranění. Jakmile má André rozražené obočí, musí si ho za každou cenu krýt, a pokud si třeba naštípne během zápasu kost na ruce, bude muset dovést zápas do vítězného konce pouze s jednou rukou a navíc vše maskovat před rozhodčím, aby zápas neukončil předčasně.

magazin.cz

Samotné boxerské zápasy mají vynikající atmosféru a hráče dokonale pohltí. Je to způsobeno také tím, že autoři oproti minulým dílům zjednodušili ovládání a rozdávání úderů vám přejde instinktivně velmi rychle do krve. I boxerskému nováčkovi bude za chvíli jasné, jak rychle střídat údery oběma rukama, jak se krýt, kdy vypustit pravý hák a kdy zas zaútočit na břicho.

Box jak má být
To všechno je navíc zpracováno v perfektní grafické podobě. Vizuální efekty, kde nechybí zpomalené záběry na křivící se obličeje pod drtivými údery, stříkance potu a krve, rozmazaný pohled při odpočítávání knock outu či světelná show před utkáním, dokonale podtrhují výbornou boxerskou atmosféru.

magazin.cz

Ve hře pochopitelně nechybí ani klání dvou hráčů, a to jak přes konzolové online služby, tak i na jedné konzoli se dvěma ovladači. Do online režimu tentokrát přibyla společná tělocvična, kde se mohou hráči scházet, pořádat turnaje, nebo trénovat.

Fight Night Champion je k dispozici pro konzole Xbox 360 a PlayStation 3.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1