Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: motorola.com

Motorola pro Jamese Bonda

Nový smartphone od Motoroly si oprávněného majitele ověří pomocí otisku prstu.

Motorola přichází na trh s novým modelem chytrého telefonu nazvaným Atrix, který nabízí hned několik unikátních funkcí. Jako agenti 007 se mohou majitelé Atrixu cítit díky čtečce otisku prstů, díky níž s telefonem nemůže operovat nepovolaná osoba. Kromě toho je Atrix vybaven silným hardwarem a možností během sekundy mobil transformovat na jiné zařízení.

magazin.cz

Mobilní transformers
Jak to všechno funguje? Nemusíte se bát, že by se z mobilu najednou stal vraždící mimozemský robot, taková transformace spadá do oblasti sci-fi. Atrix využívá různých dokovacích stanic, kam jej lze jednoduše nacvaknout a hned se z něj stane třeba plnohodnotný netbook. Pro tento případ si musíte k mobilu dokoupit speciální dokovací stanici, která je vybavena klávesnicí, touchpadem a displejem – to vše je uspořádané do podoby notebooku.

Jakmile nasadíte mobil do připraveného slotu, okamžitě se na velké obrazovce objeví mobilní operační systém na platformě Android s možností využívání webtop aplikací. V části obrazovky se ukáže kopie displeje telefonu, na níž lze pracovat s telefonem tak, jak jste běžně zvyklí, tzn. telefonovat, spouštět hry, přehrávat mediální soubory apod. Na větší části obrazovky se pak spustí internetový prohlížeč, v němž kromě prohlížení internetových stránek spouštíte také všechny webtop aplikace.

magazin.cz

Kromě notebooku nabízí Motorola i další varianty dokovacích stanic, tudíž si Atrix rychle přetvoříte do podoby stolního počítače s velkým displejem, klávesnicí a myší, nebo třeba v autě do klasické navigace. V dokovací stanici připojené do elektrické sítě se mobil pochopitelně nabíjí a v případě notebooku nabízí také přídavnou baterii pro zhruba šest hodin práce.

magazin.cz

Výkonný hardware
Srdce samotného smartphonu tvoří výkonný dvoujádrový procesor nVidia Tegra 2 a společně s 1 GB pamětí RAM jsou schopny zprovoznit i graficky náročně herní pecky, jako je Need for Speed: Shift. Interní datové úložiště čítá 16 GB prostoru s možností dokoupit dalších 32 GB na microSD kartě. Dotekový čtyřpalcový displej disponuje rozlišením 540 x 960 pixelů. Na zadní straně se skrývá objektiv pětimegapixelového fotoaparátu s bleskem, jenž je doplněn přední kamerou umožňující videohovory.

magazin.cz
V datové oblasti pochopitelně Atrix nabízí připojení přes wi-fi, bluetooth a USB. Zajímavá je také vysoká výdrž baterií, jež jsou schopny udržet mobil v neustálé práci na internetu po celý den a v pohotovostním režimu až 250 hodin.

Motorola Atrix se zatím prodává pouze na americkém trhu za 600 dolarů, nicméně do prodeje by se měl dostat i u nás. Za dokovací stanice ovšem zaplatíte dalších 300 až 500 dolarů podle typu, což není zrovna málo a celou koncepci transformování mobilu do různých podob to značně degraduje

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1