Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

The Sims Medieval – život ve středověku

Hýčkání lidiček v sérii The Sims po dlouhých letech přináší radikální změnu. Katapultuje vás do středověku!

Se sérií The Sims se počítačoví hráči setkávají už jedenáct let a za tu dobu jim její autoři přichystali tři hlavní díly a nekonečnou sérii datadisků s různou tématikou. Nikdy se však nestalo, že by simáci opustili moderní koloběh života. Až nový samostatný datadisk The Sims Medieval přináší radikální změnu prostředí, a to směrem do středověku.

magazin.cz

Jasný cíl
Se změnou historického období došlo taktéž na nutné úpravy v herním systému. Klasická série vesměs vždycky sklouzla k tomu, že se o svěřené lidičky staráte v zaběhnutém bizarním koloběhu sprcha–snídaně–práce–záchod–postel a základní potřeby doplňujete různými aktivitami. Tu se simáci vypraví na dovolenou k moři, jindy za sportem, pak se zase pustí do plození potomků.

Medieval každodenní péči o simáky do značné míry zjednodušuje, nyní stačí sledovat pouze ukazatele hladu a energie. Ono se vlastně ani není čemu divit. Lidé ve středověku se nějakou ranní očistou nezabývali a o převedení smradlavé latríny do počítačové doby asi taky nikdo z hráčů moc nestojí.

magazin.cz

Datadisk tedy posouvá pozornost hráče od každodenních lidských potřeb k mnohem sofistikovanější péči o celé středověké království a spokojený život jeho obyvatel. Vaše postavičky se už nepotloukají životem s nejasným cílem, nýbrž naopak před ně hra staví důležité úkoly, s nimiž se musejí vypořádat.

magazin.cz

Královské trampoty
Do hry se pustíte v roli svrchovaného monarchy, který se hned po usednutí na trůn musí poprat s nelehkými problémy: urovnat vztahy s okolní šlechtou, najít si manželku, zplodit potomka a dědice trůnu, nebo dokonce vypudit draka z blízké jeskyně. Plněním úkolů přibývá do královské pokladnice speciální měna, za níž lze dále zvelebovat do té doby pusté království. Na předem určená místa tudíž postavíte třeba kostel, kovárnu, zbrojnici, tržiště nebo kouzelnickou věž. V každé z těchto budov se nakonec usídlí jeden hrdiny se svými vlastními problémy, úkoly a povinnostmi.

magazin.cz

Vaše herní činnost se tak rozroste o množství zábavných questů, jimž nechybí tradiční špetka simáckého humoru a nadsázky. Navíc se jejich plnění skládá z celé řady dílčích úkolů, tudíž než dospějete ke zdárnému konci, budete neustále v jednom kole. Jestliže tedy bude chtít váš kněz zorganizovat pouť do svaté země, vyžádá si to neustálé lítání od krále na tržiště a do kostela na denní kázání. Do některých úkolů se navíc zamotají i další hrdinové a cest k cíli povede hned několik přes peníze, kouzla, moc nebo ostrou čepel.

magazin.cz

The Sims Medieval je zajímavou středověkou alternativou ke klasické moderní sérii. Ačkoliv přináší řadu zjednodušení a většina úkolů časem sklouzne ke stereotypnímu schématu, kdy si postupně promluvíte s určenými lidmi a donesete důležité předměty na stanovená místa, jejich obsahová rozmanitost a vůbec celková originalita prostředí zajistí, že se u hry budete dobře bavit

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1