Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: odditycentral.com

Ze starého Nisanu nové Lamborghini

Čínský automobilový nadšenec utratil 13 800 dolarů za to, aby svůj starý Nissan A31 nechal přetvořit v auto svých snů – sporťák Lamborghini Reventon.

Zamilovaný do sporťáku
Číňan, který si nechává říkat Asan, není žádný boháč. Má svůj kadeřnický salon v městečku Kunming, ale i kdyby celý život střihal, barvil či dělal trvalou, nikdy si nevydělá tolik, aby si mohl koupit svůj oblíbený italský sporťák Lamborghini Reventon. Ten totiž stojí neuvěřitelných 2,3 milionu dolarů.

magazin.cz

Sen za všechny prachy
A tak milému Asanovi nezbylo nic jiného, než své vysněné auto obdivovat na stránkách časopisů a závidět těm, kteří si ho mohou koupit. Jenže touha po italském vozítku byla u Asana tak silná, že se rozhodl si ho pořídit stůj co stůj. Dva miliony dolarů sice neměl, ale na jeho účtu se pár tisícovek dolarů našlo... A ty se Asan rozhodl investovat do svého snu.

magazin.cz

Model jako modla
Nejdříve zašel do obchodu, aby si tam koupil malý model Lamborghini. Ten se měl stát předlohou pro tři svářeče, které si Asan bezprostředně poté najal. Záměr byl prostý – chlapíci měli předělat Asanův starý Nisan A31 z roku 1995 na exkluzivní italský sporťák. Úkol to byl těžký, nicméně asijští fachmani si s ním poradili.

magazin.cz

Skoro vše je „domácí výroby“
Přesně dvanáct dní trvala přeměna starého ojetého Nisanu ve sportovního krasavce. Nutno však dodat, že skoro všechny díly byly zhotoveny vlastní výrobou. Jedinou výjimku tvořil motor, který byl skutečně originální, převzatý z Lamborghini RB25.

magazin.cz

Skoro jako ten pravý
Čínský „Lamborghini“ vypadal, jako by svému italskému bratru z oka vypadl. Chyběla však ještě jedna maličkost – dát ho pěkně nalakovat, což Asana v závěru přišlo ještě o nějakou tu tisícovku dráž. Číňan je však se svým novým miláčkem spokojen – sice ho stál 90 000 yuanů, což je 240 120 korun – ale ničeho nelituje. Jeho sen se přeci splnil!

magazin.cz

Navrch huj a vespod fuj
Lamborhini je v Číně velmi populární značka. To dokládá i fakt, že spousta Číňanů má nutkání si ho nechat vyrobit doma. Například vloni si čínský mladík Chen Jinmiao předělal svou starou „šunku“ na žluté Lamborghini. V tomto případě však šlo jen o „kosmetickou záležitost“, protože všechny součástky, včetně motoru zůstaly původní, jako u starého auta. Není proto divu, že se Chenův Lamborghini moc jako sporťák neprojevoval. „Proměna auta mě stála jen 3000 dolarů, za takové peníze nemůžu chtít zázraky,“ uzavírá Chen, který na své žluté lambo může alespoň balit holky.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2