Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Harry Potter zakončuje ságu i ve hře

Vyvrcholení potterovské filmové a knižní ságy doprovází rovněž herní počítačové zpracování.

Stalo se již pevným zvykem, že každý díl filmové ságy o oblíbeném kouzelníkovi Harry Potterovi doplňuje více či méně kvalitní videohra se stejným námětem. Nejinak je tomu i v případě poslední Relikvie Smrti 2, která i v herním světě dovede Harryho do úplného finále.

magazin.cz

Přesně podle filmu
Příběh hry se přísně drží filmové předlohy a pochopitelně přímo navazuje na předchozí díl. Jakmile se s ústřední trojicí podíváte do sejfu Bellatrix Lestrangeové, přemístíte se zpátky do Bradavic, kde se schyluje k obrovské bitvě s Voldemortem a jeho nohsledy.

Fanoušky mladého kouzelníka jistě potěší, že na herní dění budete postupně nahlížet očima hned několika různých postav. Ústředním hrdinou pochopitelně zůstává sám Harry Potter, nicméně v některých částech se ujmete role také Hermiony, Rona a jeho sestry Ginny a dalších oblíbených postav. Všichni ovšem ovládají stejná kouzla, takže samotné hraní se v podstatě neliší.

magazin.cz

Záplava kouzel
Kouzlení totiž ve hře hraje prim. Na rozdíl od předešlých her, které spadaly spíše do žánru adventur, jsou oba díly Relikvie Smrti čistokrevnou akční záležitostí. Jak procházíte hrou, sesíláte jedno kouzlo za druhým a po zástupech likvidujete jednoho Smrtijeda za druhým. Nabídka kouzel je poměrně široká, a pokud jejich magické účinky srovnáme s moderními střílečkami, nalezneme téměř vždy srovnatelnou variantu, jako např. pistole, samopal či odstřelovačka.

magazin.cz

O něco zajímavější je snad v pozdější fázi hry dostupně teleportační kouzlo nebo hojně využívané Protego, neboli štít. Toto kouzlo společně s fyzickým krytím za různými předměty v herním prostředí udává hlavní rytmus hry, v němž se neustále dokola schováváte a střílíte kouzla, dokud nepadnou všichni nepřátelé.

magazin.cz

Relikvie Smrti 2 nepřináší herně nic moc zajímavého, spíše se jedná o průměrnou akční střílečku. Pro fanoušky Harryho Pottera má ale díky dobré atmosféře a možnosti zahrát si za různé postavy co nabídnout.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!