Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

NHL 12 – nový ročník skvělého hokeje

Perfektní simulátor hokeje nabízí v novém ročníku především vylepšení fyzikálního modelu, který hru posunuje zas o kousek blíž realitě.

Nový ročník oblíbené sportovní simulace NHL z výrobní dílny EA Sports opět potěší všechny příznivce hokeje. Jako každoročně přináší novinka skvělé hokejové zážitky na ledě i v zákulisí, aktualizované soupisky hráčů z NHL i jiných soutěží a v neposlední řadě několik zajímavých vylepšení v samotné herní části.

magazin.cz

Reálnější hokej
Nejvíce patrný je zdokonalený fyzikální model hráčů i pohybu puku po kluzišti. Zde autoři kladou mnohem větší důraz na hráčovi proporce, kdy drobný útočník jen těžko odstaví metrákového obránce. Stejně tak brankáři už nejsou nedotknutelní vládci brankoviště. Nyní je možné do nich najíždět, snažit se jim vyšťouchnout puk zpod nedůsledně sklapnutých betonů, nebo dorážet puky, které sem tam vcelku realisticky vyrážejí před sebe.

magazin.cz

Podobně i systém přihrávání prodělal několik změn. Vykouzlit přesnou přihrávku už vyžaduje cvik v ovládání a není proto výjimkou, když puk svůj cíl mine a pokračuje na hokejku někoho jiného. Stejně tak převzetí puku s hráčem, na něhož směřuje přihrávka, je obtížnější. Po přepnutí kamery si musíte hlídat ofsajd a často si pro puk sjíždět. Celý systém je tak o něco složitější, ovšem ve výsledku posouvá herní simulaci o další kus k reálnému hokeji.

magazin.cz

Hokejová sezóna
Do zápasů NHL se pochopitelně můžete pustit jak v rámci celé sezóny, jejímž hlavním cílem je získání vytouženého Stanley Cupu, ale také v dalších herních módech. Rovněž v tomto směru přináší novinka oproti minulému ročníku několik drobných změn a vylepšení. V módu Be a GM nahlédnete do zákulisí klubů a pokusíte se svěřený tým dostat na výsluní.

magazin.cz

V módu Be a Pro se pokusíte z nadějného talentu vychovat hokejovou legendu a to zejména tím, že budete přesně plnit trenérovi pokyny a hrát na sto procent. Nejdříve se na ledě budete objevovat jen pár minut, aby se z vás později stali tahouni mužstva s nejvíce odehranými minutami. Mezičas strávený na střídačce lze během zápasu rychle posunout, takže se při hře jistě nebudete nudit.

magazin.cz

NHL 12 si určitě zaslouží pozornost všech fandů hokeje. Ačkoliv vás během hraní mohou občas dopálit některé verdikty rozhodčích, samotný hokej se hraje skvěle, nevyskytují se v něm gólové akce jak přes kopírák a situace před brankou mají opravdový náboj.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1