Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Rage – akční nářez z nelichotivé budoucnosti

Asteroidem zničená planeta se stane svědkem krvavých přestřelek, které snad pomohou nastolit nový řád.

Legendární společnost id Software (série Doom a Quake) přichází se zbrusu novým akčním hitem Rage. Kromě špičkové grafiky titul nabízí herní zážitek klasických akčních stříleček ze staré školy lehce okořeněný o některé moderní prvky.

magazin.cz

Temné vyhlídky do budoucna
Rage hráčům představí na id Software nezvykle silný příběh odehrávající se v nelichotivé budoucnosti po nárazu obrovského asteroidu. Katastrofu přežil jen zlomek původních obyvatel, kteří nyní musí přežívat ve vyprahlé pustině mezi troskami kdysi majestátních staveb. Z vyspělé civilizace zbyly jen tlupy banditů a nebezpečných mutantů, kteří terorizují obyvatele snažící se vybudovat alespoň náznak dřívější městské společnosti.

magazin.cz

Hlavní hrdina ovšem patří mezi skupinu vyvolených geneticky upravených jedinců, kteří se skrývají v podzemí a jejichž snahou bude vybudovat na zemi novou civilizovanou společnost. Ačkoliv falloutovský příběh není úplně originální, perfektně dotváří neutěšenou atmosféru postapokalyptického světa a umožňuje hráče vyslat do venkovních scenérií i různých městeček.

magazin.cz

Akční mise
Rage sice nenabízí úplně otevřený a svobodný svět, jako třeba Fallout, nicméně snaží se nabídnout mnohem více, než klasická koridorová střílečka. Postupně navštěvujete různé osady, kde pomáháte jejich obyvatelům. Nečekejte však žádné komplikované úkoly, Rage je výhradně akční střílečka, tudíž se v každé misi prostřílíte hordami nepřátel a tím to pro vás skončí.

Spojovacím článkem mezi městy a potažmo i misemi, jež zde plníte, je přesun otevřenou krajinou a to vesměs za volantem nějakého terénního vozítka. Řízení aut patří mezi vítaná zpestření hratelnosti a díky jednoduchému arkádovému ovládání a různým přestřelkám se budete v kokpitu skvěle bavit. A aby autoři Rage využili automobilového potenciálu naplno, přidali do hry sem tam nějaký ten závod a dokonce multiplayer zaměřili právě na akční honičky a přestřelky v buginách.

magazin.cz

Široká nabídka zbraní
V samotné akci máte k dispozici celkem standardní zbrojní arzenál, který lze ovšem oživit nejrůznější modifikovanou municí. Do brokovnice tak lze například napěchovat výbušné broky a do samostřílu třeba šipky s elektrickými hroty omračujícími nepřátele. Mezi méně obvyklé zbraně patří smrtící bumerang a možnost sestavit si vlastní mechanické pomocníky, jako je pavoučí robot nebo kulometná věž.

magazin.cz

Rage v každém případě patří mezi nejlepší 3D akční střílečky posledních let a pokud překonáte technické problémy PC verze a nainstalujete všechny opravné patche, neodtrhnete oči od obrazovky.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!