Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Uncharted 3 – strhující dobrodružství

Herní dobrodruh Nathan Drake se do nebezpečného pátrání po ztracených tajemstvích minulosti vrhá se stejnou vervou jako jeho filmový kolega Indiana Jones.

Třetí pokračování dobrodružné akční série Uncharted za svými předchůdci v ničem nezaostává. Právě naopak. V lecčems je předčí a přináší nejen strhující akční zážitek okořeněný báječnou atmosférou, ale rovněž dechberoucí vizuální zpracování, které naplno využívá potenciálu herní konzole PlayStation 3.

magazin.cz

Drakeův prsten
V hlavní roli nového příběhu se pochopitelně ocitá starý známý dobrodruh Nathan Drake, jehož osobnost je typickým prototypem filmového Indiana Jonese. Samotná zápletka příběhu je jednoduchá a nepřináší nic moc originálního. Jak už víme z minulosti, Nathan je potomkem slavného kapitána a mořeplavce Drakea. Na krku nosí jeho prsten, který se ovšem ukáže být klíčem k zapomenutému starodávnému městu skrývajícímu mnohá tajemství.

Určitě je jasné, že se ve hře strhne velkolepá honička za tajným pokladem, v níž figurují vlivné postavy ať s dobrými, či nekalými úmysly. Hra tímto dostává skvělý náboj a rychlý spád. Téměř dokonale se střídají hektické pasáže přestřelek proti nejrůznějším protivníkům, s klidnějšími scénami, kde musíte slézat nebezpečné výšiny, balancovat na okraji zdí a přeskakovat přes propasti.

magazin.cz

To vše je dokonale svázáno vynikajícími video sekvencemi, v nichž hlavní hrdina ukazuje nejen obratnost a rychlé reflexy, ale rovněž šarm a lehký vtip v rozhovorech s ostatními postavami. Hra je sice díky tomu přísně lineární, avšak doslova filmový zážitek, který celkovým dojmem získáte, vám nemožnost volného pohybu nepochybně vynahradí.

magazin.cz

V moci krásných žen
Hra je navíc prošpikována zábavnými logickými hádankami, které musíte vyřešit společně s Drakovým zápisníkem a radami svých společníků, mezi nimiž nechybí prošedivělý sympaťák Sully, půvabná blondýnka Elena ani svérázná Chloe. Nápověda je přitom vedena v náznacích a k řešení vás nasměruje vždy celkem šikovně a nenápadně, takže máte radost z dalšího postupu a nestane se vám, že byste se zasekli na dlouho na jednom místě.

magazin.cz

Hlavní herní náplní jsou nicméně akční přestřelky. Drake má k dispozici celkem široký arzenál zbraní od pistolí a automatických pušek, až po odstřelovačku nebo raketomet. V hektických vřavách se uplatní taktéž házení granátů, které nadělá mezi dotěrnými nepřáteli pěknou paseku. Nepřátelé jsou naštěstí dost chytří na to, aby vám nelezli rovnou do rány, snaží se obcházet vaši pozici nebo vás granáty vypudit z výhodného stanoviště. To všechno pochopitelně umocňuje vynikající herní zážitek.

magazin.cz

Pastva pro oči
Samostatnou kapitolou je vizuální zpracování, v němž grafika hýří drobnými detaily a vykresluje téměř realistické prostředí, ať už zrovna brázdíte vyprahlou poušť, nebo se proplétáte mezi křovisky pralesa. S grafikou drží krok i perfektní ozvučení včetně parádního dabingu a našince jistě potěší přítomnost českých titulků. Uncharted 3: Drake’s Deception se zkrátka povedlo na výbornou a jistě nezklame žádného milovníka dobrodružných her.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!