Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Závod napříč USA v nových Need for Speed

Populární série Need for Speed vás postaví na start ilegálního závodu od západního na východní pobřeží Spojených států.

Aktuální díl dlouholeté závodní série Need for Speed nazvaný The Run se snaží posunout herní zážitek blíže moderním akčněji laděným hrám. Jednou z hlavních novinek je přidání silného příběhu, který závodům dává smysl a spojuje je v komplexní celek. Když si k němu připočteme adrenalinovou jízdu klikatými zatáčkami s policejními vozy v zádech, máme tu arkádu, jak vyšitou.

magazin.cz

Arkáda s příběhem
Arkádovost samotná nemusí být vždycky na škodu. Pokud od závodní hry čekáte hlavně svižnou zábavu, žádné prostoje a spoustu akce, bude pro vás The Run ušito jak na míru. Tady se totiž nějakým složitým nastavováním diferenciálů či silou trakce vůbec nemusíte zabývat. Jednoduše si vyberete vhodný bourák a vzhůru na trať. Aby ale mělo závodění nějaký řád, přidali autoři do hry namísto tradičních sezónních závodů zajímavou příběhovou linii.

magazin.cz

Dobrodružství začíná v lisu na staré železo, pod jehož silou se drtí auto s nešťastníkem Jackem za volantem. Několika šikovnými pohyby se však Jackovi podaří vymanit ze spárů lisu, ukradnout auto a vyřítit se pryč ze šrotovny. Následuje první honička a později rozhovor se sympatickou slečnou, která Jackovi nabídne řešení finančních problémů účastí v ilegálních závodech. Cesta ze San Franciska do New Yorku začíná.

magazin.cz

Na cestě
Celá trasa je rozdělena do deseti etap čítajících více než padesát závodů. Každý závod se jede na jiné trati, které jsou podle etap umístěny do různých částí USA. Rozmanitost prostředí je veliká, z rušných ulic velkoměsta se prokličkujete až na dálnici a dále také na menší silnice vedoucí ve stepích i horských oblastech. Kromě běžného provozu a občasných policejních akcí se na tratích budete muset vypořádat také s různými přírodními nástrahami, jako je písečná bouře, nebo hrozící sněhová lavina.

magazin.cz

V samotných závodech dostanete za úkol buď dojet na stanoveném průběžném pořadí, nebo projíždět úseky v nekompromisních časových limitech, či se utkat s jedním vybraným protivníkem. Za dílčí vítězství sbíráte zkušenosti a odemykají se vám postupně nové dovednosti, automobily nebo jen barevná pozadí v profilu.

magazin.cz

Široká nabídka aut
Auta jsou rozdělená do třech základních kategorií. Lehce ovladatelné sporťáky se hodí zejména do rušných městských ulic, americké robustní bouráky zas válcují rovné dálnice a klikaté horské cestičky zas nejlépe zvládnou moderní supersporty. Ze začátku máte k dispozici jen omezenou nabídku základních modelů, ale postupně se dostanete k zajímavým kouskům licencovaných značek světových automobilek.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!