Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Dračí válka v provincii Skyrim

Nové pokračování legendární herní série The Elder Scrolls přichází s fantastickým dobrodružstvím, kde nechybějí velkolepé souboje s draky.

Mnohaletá historie výtečné RPG ságy The Elder Scrolls pokračuje novým dílem nazvaným Skyrim. Tentokrát zavítáte do stejnojmenné provincie zahalené do sněhové přikrývky, kde se odehraje jedno z nejúžasnějších dobrodružství, jaké si v počítačové hře dokážete představit.

magazin.cz

Fantastický herní zážitek není tvořen jen jednou výjimečnou části, ale udává jej celý komplex dokonale pospojovaných herních vlastností. Ať už se jedná o intrikánský příběh na pozadí hlavní dějové linie, neuvěřitelná rozlehlost herního světa a pestrost jeho obyvatel, nepřeberné množství zajímavých úkolů nebo v neposlední řadě zábavný systém soubojů s nejrůznějšími nepřáteli.

Otevřený svět
Příběh vás zavede do provincie Skyrim, kterou zmítají intriky a boje o trůn, vzpoury i bájní draci, jejichž výskyt je naplněním různých proroctví. Do toho zmatku se připlete i hlavní hrdina, který se štěstím unikne popravčímu špalku a teď na něj čeká pouť otevřeným herním světem. Vyprávění o záhadných dračích bozích má epický rozměr, ovšem hlavní dějová linka nevede hráče striktně za ručičku, naopak mu nechává volný prostor pro zkoumání celého světa a řešení patálií místních obyvatel.

magazin.cz

A právě volnost pohybu a otevřený svět patří mezi hlavní přednosti Skyrimu a vlastně i celé série The Elder Scrolls. Putování nádhernými přírodními scenériemi je zážitek sám o sobě, a pokud se třeba úzkou soutěskou propletete až k nějakému dávno zapomenutému posvátnému místu, radost z prozkoumávání se ještě zdvojnásobí. Pochopitelně na cestách narazíte na nejrůznější usedlosti nebo velká města, jejichž vrtošiví obyvatelé vás zahrnou nepřeberným množstvím úkolů.

magazin.cz

Cesta do podzemí
Ať už plníte úkoly pro obyčejné vesničany či šlechetné rytíře, nebo se vydáte na zločineckou dráhu Temného bratrstva, dříve nebo později se připletete do různých podzemních lokací. Tam na vás čeká nejen boj se všelijakými potvorami, ale taktéž nebezpečné pasti, nástrahy či tajné chodby, jejichž odhalování se stane vaším denním chlebem. Útrapy a trmácení v zatuchlých kobkách však jistě přinesou kýženou odměnu v podobě nějakého toho magického vybavení, nebo cinkajících zlaťáčků.

magazin.cz

Mezi nepřáteli narazíte nejen na ozbrojené bandity, ale i na celou řadu magických bytostí. Největším lákadlem však jsou velkolepé souboje s bájnými draky, které budou ze začátku opravdu tvrdým oříškem, nicméně pro zkušeného hrdinu by neměly představovat nepřekonatelný problém.

Systém vývoje postavy, v němž vylepšujete právě ty dovednosti, jež nejvíce využíváte, vám podobně jako v předchozích dílech rychle přejde do krve a vy se můžete soustředit pouze na samotné dobrodružství. A od něj už se nebudete chtít odtrhnout.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!