Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tajemný zabiják v Instanbulu

Příběh středověkého nájemného zabijáka vás v nové akční hře zavede do historické Konstantinopole.

Oblíbená akční série Assassin’s Creed už po čtvrté přináší tajemné legendy o středověkém bratrstvu nájemných zabijáků. Nový díl nese název Revelations a svým celkovým pojetím nijak zvlášť nevybočuje ze zaběhnutých kolejí. Příznivci tajných zabijáckých operací a chladnokrevného, lehce kontroverzního hrdiny si tak i tentokráte přijdou na své.

magazin.cz

Cesta na Východ
Poslední dva díly v sérii se odehrávaly ve slunné renesanční Itálii, tudíž bylo na čase zásadně obměnit herní prostředí. Hlavní hrdina Ezio Auditore da Firenze se tak vydává na východ až do Konstantinopole. Příběh přímo navazující na předchozí díl Brotherhood se odehrává v roce 1511, tedy dvanáct let po posledních událostech. Ezio se do Cařihradu, tehdy už ovládaného Turky, vydává po stopách svého dávného předka Altaïra, jehož život jsme mohli sledovat v úvodní části celé herní série.

magazin.cz

Pátrání po minulosti pochopitelně nebude mít snadný průběh. Kromě plnění různých zabijáckých operací se hlavnímu hrdinovi do cesty postaví také vlivní členové templářského řádu, kteří taháním za různé nitky ovlivňují chod města. A ačkoliv se ulice Cařihradu stanou Eizovým hlavním domovem, během hraní společně s ním sem tam zavítáte i za městské hradby, třeba do pevnosti Masyaf a knihovny ukryté pod ní.

magazin.cz

Hák a bomby
Autoři do herního konceptu nijak výrazně nezasahovali, tudíž vás v misích čeká osvědčené schéma hbitého skákání po střechách a tiché likvidace nepřátel. Ezio však do vínku dostal dvě zajímavé novinky. Tou první je vylepšená čepel s hákem, která slouží nejen jako zbraň, ale umožní vám vyškrabat se do větších výšek, nebo plynuleji klouzat po lanech napnutých mezi zdejšími stavbami.

magazin.cz

Druhou novinkou je přítomnost několika typů výbušnin a jejich výroba. Některé bomby dokážou v nepřátelských řadách způsobit pěný zmatek. Výbušniny také dobře poslouží k likvidaci nepohodlných stráží, nebo k odlákání jejich pozornosti. Autoři vás nicméně do jejich používání nijak nenutí, takže pokud se radši při hrání spoléháte na tichou metodu, nic vám v tom nebrání.

magazin.cz

Sféry vlivu
Samotná Konstantinopol je rozdělena hned do několika částí, jež podléhají tajnému vlivu templářů. A tady začíná ta pravá zábava, neboť zóny můžete dobývat, obsazovat a zřizovat zde zázemí pro sebe i své druhy. Z toho vám plyne i nemalé bohatství, bez nějž se později neobejdete. Templáři se však nevzdávají, a proto si během strategických miniher budete muset dát dobrý pozor, abyste o nabytá území nepřišli.

Během těch dvaceti hodin, které zabere dohrání hlavní kampaně, se díky svižné a napínavé akci určitě nudit nebudete. A jako bonus pro vás autoři připravili ještě zábavný multiplayer s několika herními módy.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!