Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Syndicate – futuristická válka korporací

Zábavná střílečka odehrávající se v nedaleké budoucnosti vás postaví do rozbouřené bitvy, která panuje mezi vlivnými korporacemi.

V roce 2069 budou svět podle autorů akční hry Syndicate ovládat mocné megakorporace nazývané syndikáty. Svět té doby si podmanila pokročilá technologie a vlivní novodobí otrokáři ovládají masy lidí pomoci implantovaných mozkových čipů. Do vzájemných svárů soupeřících syndikátů se připlete i hlavní hrdina Miles Kilo.

 

magazin.cz

 

Agent ve službách mocných

Miles patří mezi speciální jednotky syndikátu EuroCorp a společně s ním se vrhnete do boje a plnění dílčích úkolů. Ačkoliv se příběh snaží dát hernímu dění jakýs takých řád, v podstatě se jedná o posloupnost ohraných témat, kdy ti špatní nakonec nebudou až tak špatní a hodní zase nebudou úplně hodní. Příběh tak můžete v klidu nechat stranou a soustředit se plně na akci samotnou.

 

magazin.cz

 

A právě akčních scén nabízí Syndicate slušnou porci a díky perfektně navržených lokacím se při přestřelkách nudit nebudete. K dispozici pochopitelně máte solidní arzenál futuristických zbraní a dalšího vojenského vybavení. Přímý postup se zbraní v ruce přitom příjemně zpestřuje možnost nabourávat bezpečnostní systémy a vyhnout se tak některým nepřátelům, nebo obrátit obranné palebné systémy proti nim.

 

magazin.cz

 

Šťourání v mozku

Dalším zajímavým zpestřením hratelnosti je schopnost hlavního hrdiny dálkově hackovat mozkové čipy nepřátel. To vám dává možnost vybruslit z některých ošemetných situací s čistým štítem, neboť jednoduše přikážete protivníkovi, aby střílel do vlastních řad, a to vám pak usnadní další práci. Ne každý soupeř jde takhle jednoduše oblbnout, na některé vojáky vaše schopnosti nepůsobí vůbec, jiným lze pouze deaktivovat štít a naopak méně odolné dokážete donutit i k sebevraždě.

 

magazin.cz

 

Užitečným pomocníkem v boji se ukáže být taktéž čip DART 6, díky němuž odhalíte protivníky i za zdí a který vám umožní zpomalovat čas a tím pádem lépe mířit. Sem tam lze dostupnými čipy vylepšit vlastnosti hlavního hrdiny, což ale hru nijak zásadně neovlivní.

 

magazin.cz

 

Ačkoliv se Syndicate snaží být moderním nástupcem stařičké stejnojmenné klasiky, nemá s ní mnoho společného. To ovšem nemění nic na tom, že se jedná o zábavnou střílečku, která vám může zpříjemnit několik večerů.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!