Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Diablo III – návrat legendy

Legendární akční fantasy hra Diablo se konečně vrací a s ní i krvavá lázeň pekelných démonů v dokonale ponuré atmosféře.

Vládce pekel je zpět! Na tuhle zprávu jsme čekali dvanáct dlouhých let. Konečně je tu třetí díl dnes již legendární herní série Diablo, která vymezila žánr akčních her na hrdiny a svojí jímavě ponurou atmosférou a geniální hratelností uchvátila obrovské množství hráčů celého světa.

 

magazin.cz

 

Zábava jako před lety

Diablo 3 z výrobní dílny slavného Blizzardu (např. Starcraft, World of Warcraft) bere domácí počítače nadšených fanoušků útokem a snaží se na jejich tvářích vykouzlit blažený úsměv, po němž stéká slza nostalgie. Diablo 3 s sebou nese kus historie, nabízí obdobně vyvážený a zábavný herní zážitek, jako před lety, a nesnaží se na hráče vybalit unikátní technologické novinky na úkor herní kvality.

 

Diablo 3 se zkrátka hraje s lehkostí a nenechá vás ani na chvilku nudit. V herním pojetí zůstalo vše při starém. Očistěte myš a podložku, namasírujte ruku, čeká vás totiž maraton zběsilé klikací akce. Hordy všemožných, povětšinou odporných nepřátel, vylezlých z těch nejšpinavějších pekelných zákoutí se na vás valí hlava nehlava a vy je s grácií nelítostného bojovníka porcujete na kousky a smažíte jejich torza na škvarek.

 

magazin.cz

 

Kontroverzní novinka

Do vymítání ďábla se můžete vrhnout v roli jednoho z pěti předpřipravených hrdinů, kteří se od sebe liší nejen vizáží, ale především svými schopnostmi a bojovým stylem. Takový barbar se spoléhá na sílu svých zbraní, zatímco čaroděj výhradně na magickou energii. Lovec démonů zase likviduje nepřátele na dálku, mnich je skvělý léčitel a zaklínač dokáže operovat se záhrobními potvorami.

 

I přes jinak výtečnou hratelnost se autoři nedokázali vyvarovat vcelku zásadní změny v herním systému, kterou řada skalních fanoušku velmi těžce nese. Svého vyvoleného hrdinu už si nemůžete při postupu na vyšší úroveň podle vlastní vůle zdokonalovat, vše je nyní pevně dáno podle hlavního povolání. Odpadá tak spekulace nad tím, jak svou postavu zaměřit, na druhou stranu máte na maximální šedesáté úrovni přístup ke všem dovednostem a můžete si vyhrát se vším, co daná postava umí.

 

magazin.cz

 

Jedinou možností, jak svou postavu odlišit, je tak shromažďování nejrůznější magické a unikátní výbavy. A právě tato herní vlastnost vás neustále žene kupředu, pořád je co vylepšovat a neustále můžete získávat lepší zbroj, nebo drahokamy na vylepšení zbraně. Nepotřebná výbava může být navíc rozložena u kováře na esence, z nichž si pak následně můžete nechat sestavit vhodnější výbavu.

 

Online model

Zajímavou novinkou je onlinová herní aukce, v níž lze nakupovat nebo prodávat všechny získané předměty. Zatím se mezi hráči obchoduje pouze za herní měnu, autoři ovšem uvažují také o aukci za skutečné peníze.

 

magazin.cz

 

Blizzard tak pro fungování hry musel zvolit osvědčený model známý spíše z MMORPG titulů. Aby nedocházelo k podvodům, veškerý herní obsah a informace o postavě jsou uloženy na serveru a komunikaci s ním zajišťuje klient nainstalovaný na lokálním počítači. Tím pádem je logicky pro hraní vyžadováno stálé připojení k internetu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2