Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Autosalon Lipsko 2012

Tradiční automobilová akce zažívá světové premiéry německých značek i orientaci na zelenou.

Oblíbená automobilová výstava AMI Lipsko letos zažívá obnovenou premiéru ve velkém stylu. Na návštěvníky čeká hned osm celosvětových premiér, stejně jako jedenáct debutů evropských. Navíc je celá expozice významně zaměřená na ekologicky čisté technologie, takže se automobilky předhánějí v nabídkách nejrůznějších hybridních vozů.

 

 

Pořadatelé tradičních německých autosalonů v Lipsku a ve Frankfurtu se už v loňském roce dohodli na obročním střídání, tudíž se vloni konala pouze výstava IAA Frankfurt. Letos se tedy nablýskaní plechoví miláčkové přesunuli do pro našince dostupnějšího Lipska, kde jste z Prahy autem za nějaké tři hodinky. O to víc se tedy zejména domácí automobilky snaží předvést v tom nejlepším světle.

 

 

Zajímavé premiéry

Celosvětovou premiéru si odbyla osmička modelů německých značek. Audi představilo modernizovanou verzi kompaktního SUV Audi Q5 a jeho hybridní verzi, bavorský koncern BMW zase ukázal třídvéřové BMW 1 a BMW 3 Touring a konečně Volkswagen prezentoval VW Beetle v edici Fender, luxusní coupé VW CC R-Line, VW Cross Polo a VW Scirocco GTS.

 

magazin.cz

 

Koncern Volkswagen na výstavě vůbec zabírá největší prostor, jemuž pochopitelně dominuje především přehlídka modelů originální značky. Pozadu ovšem nezůstávají ani tuzemská Škodovka a španělský Seat. Tuzemská automobilka pochopitelně prezentuje především aktuální levné vozítko Citigo, ovšem nechybí zde ani silná propagace ekologie i se škodováckými bicykly. Co ale zamrzí je absence jakékoliv ukázky chystané Škody Rapid, či výchozího konceptu.

 

magazin.cz

 

Koncepce pro budoucnost

Ostatní značky naštěstí zajímavými koncepty nešetří, a proto lze například u BMW obdivovat futuristický design hybridního modelu BMW i8 Concept, u Mercedesu nádherný lehce retro laděný Concept Style Coupé, nebo na stáncích Renaultu a Opelu studie malých výstředních elektromobilů.

 

 

Z dalších zajímavostí bychom mohli zmínit například evropské premiéry modernizovaného SUV Hyundai Santa Fe, Porsche Cayenne GTS či nové generace Mercedesu GLK. Poprvé se na výstavě objevila exkluzivní značka Rolls Royce i s aktuálním konceptem Ghost Six Senses. A pokud bychom se měli zaměřit na zelené technologie, nelze nezmínit obsáhlou expozici hybridních vozů Toyota i s řezem modelu Auris HSD.

 

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!