Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Srovnání hypoték / foto: Shutterstock

Srovnání hypoték: Jak si přehledně srovnat nabídky bank?

V posledních deseti letech výrazně vzrostl zájem o hypoteční úvěry, protože stále více lidí si uvědomuje, že je lepší platit za vlastní bydlení než pronájem.

Pokud chcete udělat také jeden z největších životních kroků, tedy investovat do rodinného domu, respektive bytu, zřejmě se nejprve zajímáte, co jednotlivé banky nabízejí. Srovnávat jednotlivé produkty ručně by byl nesmysl, a proto využijte raději online nástroj, jenž je k tomu přímo vytvořen.

Podle předpovědí finančních analytiků v nadcházejících letech úrokové sazby hypotečních úvěrů porostou, a proto je nejvyšší čas sjednat si hypotéku ještě nyní, kdy jsou úrokové sazby poměrně nízké.

Aby se na dnešním trhu čert vyznal…

Dávno jsou pryč doby, kdy úvěry na bydlení poskytovaly sotva dva bankovní domy. Současný finanční trh je opravdu rozmanitý, neboť na něm působí desítky bank. Porovnávat tedy jejich nabídky ručně není nereálné, ovšem časově náročné. Jak se říká, čas jsou peníze, a ty byste měli momentálně šetřit. Pořízení vlastního bydlení totiž není nejlevnější záležitost. Pro urychlení a usnadnění práce slouží online nástroj sestavený tak, aby porovnal všechny nabídky hypotečních úvěrů, které trh může nabídnout.

Jak kalkulačka hypoték funguje?

V kalkulačce hypoték vyplníte účel hypotéky, neboť je rozdíl v tom, zda požadujete peníze na koupi nemovitosti, výstavbu rodinného domu či rekonstrukci obydlí. Poté zadáte kupní cenu nemovitosti a částku, kterou si chcete půjčit. Pozor, podle nových pravidel, která vstoupila v platnost v loňském roce na podzim, nemůžete dostat 100 % z kupní ceny. Banky většinou poskytují 80 % až 90 %.

Dalšími kolonkami v hypoteční kalkulačce jsou doba splácení a doba fixace, tedy doba, po kterou chcete mít garantovanou úrokovou sazbu. Vzápětí obdržíte seznam všech nabídek seřazený od nejvýhodnější po nejméně výhodnou. Více informací najdete na webové stránce https://www.usetreno.cz/hypoteky/, kde najdete i danou kalkulačku.

K tomuto článku není otevřena diskuze