Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Doba koronovirová / foto: shutterstock

Koronavirus a jeho desatero radostí

Že nám koronavirus přináší spoustu problémů, to už víme. Přináší nám ale i nějaké radosti?

Rozvrácená ekonomika, degenerující zlenivělé děti, které musí být doma a nechtějí vycházet ven už vůbec, hysterická manželka uvězněná mezi čtyřmi stěnami, nemožnost jet do zahraničí, zavřené autosalony, restaurace, stadiony a hudební festivaly – to jsou zjevné nevýhody, které nám koronavirus přináší. Zdálo by se na první pohled, že nám jen bere. Ovšem opak je pravdou. Pro bedlivého pozorovatele je jasné, že nám koronavirus taky něco dává! Pojďme se na výhody koronaviru podívat podrobněji, abychom navzdory dnešnímu trendu pocítili i nějakou radost nebo se trochu zasmáli!

Netradiční pozdrav

1. Při každém telefonátu se starými rodiči nebo s babičkou a dědečkem jsme dříve už nemohli vymyslet použitelnou odpověď na otázku „kdy se stavíš?“ – protože všechny rozumné odpovědi jsme vyčerpali dříve. Nyní máme skvělou odpověď: „teď ne, nechci tě nakazit koronavirem!“

2. Jedeme-li kamkoliv autem, cesty jsou krásně průjezdné. Najednou je radost trošku své auto provětrat, otestovat akceleraci nebo maximálku!

3. Nemusíme se cítit špatně kvůli frajírkům, kteří dříve zamořovali naše okolí svým předváděním nového oblečení, auta, iPhone, letní dovolené, krásných šperků.….protože „zmizeli“! Prostě když se rozhlédneme, nejsou!

Zrušený let

4. Když se dnes svezete autem s nějakým tím promile v krvi, pravděpodobnost, že vás policista zastaví, se blíží nule. Není ovšem v tomto stavu rozumné porušovat předpisy! To už hraničí s drážděním kobry bosou nohou!

5. Pravděpodobnost, že vaše podnikání přijde nějaký hloupý úředník zkontrolovat, je dnes mizivá. Je třeba užít si klidu a doufat, že se nejedná o klid před bouří!

6. Skoro nikdo nic nedělá. To znamená, že po vás taky skoro nikdo nic nechce. Užijte si to!

Dáma s respirátorem

7. Nikdo se s vámi nechce scházet. Většinou všechno vyřešíte po telefonu a ušetříte spoustu času! A – opravdu se nemusíte potkávat s hlupáky!

8. Pokud jste se dříve k některým svým plánům nemohli dostat, protože jste na ně nemohli najít čas, dnes je vše jinak. Skoro nic nemůžete, tedy máte spoust času. Vraťte se ke svým koníčkům, které jste kvůli nedostatku času nemohli dělat! Opravte si motorku nebo kolo, prohlédněte si noční oblohu hvězdářským dalekohledem, natřete okna, vyměňte dveře. V klidu si lehněte a pusťte si z nějakého kvalitního hudebního přehrávače přes kvalitní sluchátka hudbu ve studiové kvalitě!

9. Máte neudržovanou zahrádku nebo dokonce zahradu? Tak teď chvíli žijte jako za socialismu: vezměte do ruky rýč, motyku a hrábě a jděte na to! Víte, jaká je radost pozorovat rostoucí mrkev, cibuli, brambory a ostatní rostliny, které vám navíc samy na zahradě vyrostou? A víte, že právě utržené chutnají opravdu nejlépe?

Zeleninová zahrádka

10. Koronavirus odděluje Zrno od Plev. Mysleli jste si o někom, že je to hlupák, ale nevěděli jste to s jistotou? Nyní už budete vědět, že je to opravdu idiot. Anebo naopak: víte, že tento člověk opravdu za něco stojí! A zkuste na to nezapomenout!

 

 

Anketa

Koronavirus a jeho desatero radostí!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!