Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jeleni v Londýně / foto: Facebook/Philippe Edmond

Londýn i další světové metropole se stávají přirozenou zoologickou zahradou

Lidé na celém světě jsou ze strachu z nákazy koronavirem zavřeni ve svých domech a divoká zvířata se tak opět navrací na místa, odkud je dříve lidé vyhnali.

Ačkoliv se současná situace kolem nebezpečného koronaviru negativně podepisuje v mnoha oblastech, oblast životního prostředí je jednou z mála, u které můžeme vysledovat pozitivní dopady. Ať už se jedná o rekordní snížení emisí kysličníku uhličitého, jehož hodnoty se vrátily o padesát let nazpět, nebo o divoká zvířata, která se vracejí do míst, která byla kdysi jejich domovem. Ta využívají příležitosti, kdy je jiný dominantní druh, v tomto případě člověk, neohrožuje a směle se tak promenádují i relaxují na místech, kde byste je dříve rozhodně nečekali.

Jeleni v Londýně

Londýňané tak mohli přímo z oken svých domků obdivovat stádo jelenů, kteří se jim usadili na pěstěném anglickém trávníku. Konkrétně se jedná o příměstskou oblast Harold Hill ve východním Londýně.

Pumy v Coloradu

To ve městečku Boulder, které se nachází na úpatí Skalistých hor v severním Coloradu, mají nucenou karanténu i ti, kteří by ji jinak dodržovat nemuseli. Dříve město žilo rušným univerzitním i kulturním životem, avšak tam, kde se dříve nacházely umělecké galerie, kavárny, restaurace, butiky a muzea, se dnes prochází divoké pumy, které do města sestoupily z blízkých Skalistých hor.

Pumy v Coloradu

Kojot v San Francisku

V San Francisku mají novinku – slavný Goldon Gate Bridge tam hlídá kojot.

Kojot v San Francisku

Lišky v Texasu

V texaském městečku chodí dávat lišky dobrou noc – a to doslova. Jedna taková liška bystrouška se uvelebila hned vedle vchodových dveří rodinného domu na kmeni stromu a jak je vidět, cítí se velice bezpečně a spokojeně.

Liška v Texasu

Divoké kozy ve Walesu

Invaze horských koz se dočkalo waleské městečko Llandudno. Celá stáda koz nerušeně pobíhala po městě a ochutnávala místní pěstěné živé ploty i jiné keře městské zeleně.

Kozy ve Walesu

Anketa

Jak se Londýn i další světové metropole se stávají přirozenou zoologickou zahradou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!