Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prázdné divadlo / foto: shutterstock

Někteří umělci kvůli koronaviru šli „makat rukama“

Epidemie koronaviru způsobila, že i známé osobnosti přišly o veškeré příjmy. Některé z nich se ovšem k situaci postavily nebojácně a dokázaly, že se normální práce nebojí.

Lukáš Hejlík

Tohoto herce si většina z nás pamatuje ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Jelikož se všechna natáčení zrušila a přišel asi o 200 představení, rozhodl se dělat kurýra pro rozvoz jídla. Lukáše práce baví a v jeho činnosti se objeví i rozvážka z oblíbených restaurací. Herec plánuje gastronomické informace sdílet ve svém blogu a tím pádem možná i zúročit koronavirovou dobu. Úplná manuální práce bez žádného projektu to není, což však ničemu nevadí.

Dovoz jídla

Barbora Mottlová a Simona Tydlitátová

Tyto dvě slečny také nezahálí a ke krizi se postavily čelem. Herečka Bára Mottlová a houslistka Simona Tydlitátová také přišly o všechna angažmá, které jim umělecký svět přinášel. V touze zkusit něco nového získaly práci jako pokladní v samoobsluze. Holky samozřejmě plánují se vrátit k umělecké branži, jakmile to bude možné. Držme jim palce, je vidět, že se práce nebojí ani v těžkých časech!

Pokladní za kasou

Čalouníci a hasiči, tam je práce potřeba

Marie Štípková ze Švandova divadla má „díky“ koronaviru také více času. Nenechala se sice nikde zaměstnat, ale věnuje se čalounění křesel. Uvidíme, zdali jí to nakonec tak zaujme, že by se tomu věnovala natrvalo. Jiří Dvořák známý jako čert Uriáš ze známé pohádky Anděl Páně zase pomáhá hasičům. Konkrétně točením instruktážních videí, jak se lidé mají zodpovědně chovat, aby hasičský záchranný sbor nemusel zasahovat.

Jitka Ježková z Báječných let

Ani tato činorodá herečka nezahálí. Rovněž přišla o všechny štace a tak se rozhodla pomoci kamarádovi s rychlým občerstvením. V Pražské tržnici prodává v dodávce španělské pokrmy, jako jsou Quesadilas a Tacos. Když si představíme, jak se musí věnovat dezinfekci, je jasné, že práce není nic lehkého. Držme jí palce, ať tato nebojácná holka opět zazáří na pódiích divadel.

Mexické speciality

Ne všichni se hrnou do práce

Samozřejmě, najdou se i umělci, kteří nic nedělají a jen obviňují ostatní, že způsobili tuto jejich nelehkou situaci. Typickým případem je Jan Hrušínský, principál Divadla na Jezerce, který hned na začátku epidemie častoval vládu i jiné instituce sprostými nadávkami a hlasitě si žádal o dotace. Jakmile zjistil, že valnou podporu společnosti nemá, ihned otočil a začal se kát. Výsledkem bude, že jeho divadlo zřejmě ztratí po konci epidemie na oblíbenosti, na rozdíl od výše uvedených statečných umělců. Nikdo nebude chtít podporovat hulváty. To si měl však rozmyslet dříve, on i jemu podobní.

 

Někteří umělci kvůli koronaviru šli „makat rukama“

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!