Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Želví kamarád / foto: shutterstock

Když děti chtějí domácího mazlíčka, pořiďte jim některého méně náročného

Dalo by se říct, že děti jsou zvířaty obecně fascinovány a často chtějí nějakého vlastního domácího mazlíčka. Pokud byste je chtěli potěšit jedním takovým tvorečkem, poradíme vám.

I když má člověk tendenci automaticky sáhnout po pejskovi nebo kočce, pokud má být domácí mazlíček určen pro děti, není to nejlepší volba. Za zvážení stojí spíše nenáročný tvor, který nebude vyžadovat žádnou nákladnou ani časově náročnou či manuálně zručnou péči. Lépe uděláte, když zvážíte některého z níže uvedeného seznamu.

Rybičky pro fascinované pozorovatele

Chcete své děti potěšit zvířecím společníkem? Místo psích nebo kočičích čtyřnohých společníků vsaďte na ty podvodní, které nadchnou zejména ratolesti, jež preferují pozorování před mazlením. Akvarijní rybičky jsou klidnými společníky, kterým ke spokojenému a bezproblémovému životu stačí jen a pouze voda a občasné krmení.

Akvarijní rybičky

Křečci a morčata pro starší děti

Pokud vaše děti navštěvují první stupeň základní školy, můžete si dovolit jim pořídit náročnějšího společníka, který bude nejen živější, ale kterého si také mohou omakat. Mluvíme o křečkovi nebo morčeti, což jsou jedni z prvních živých tvorů, jež s dětmi žijí v jednom pokojíčku.

Pokud jsou vaše ratolesti ještě menší, vyplatí se sáhnout spíše po větších druzích křečka (případně po morčeti). Ty se potýkají s nižším rizikem toho, že je děti umačkají.

Mazlivý křeček

Želva jako nejmoudřejší a nejstarší člen rodiny

V posledních letech se pozornost upíná i na suchozemské nebo vodní želvy. Opět mluvíme o společníkovi, který je poměrně nenáročný a který si rád žije vlastním životem. Stačí mu terárium nebo akvárium dostatečných rozměrů plné vody (případně kombinace vody a souše) a pravidelné krmení.

Na rozdíl od rybiček si na želvu můžete sáhnout a pomazlit se s ní. Pokud tedy vaše děti nebaví živočichy pouze pozorovat, želva je doslova trefou do černého.

Zdroj:

https://vse-pro-zviratka.cz/domaci-mazlicci-k-detem/

Když děti chtějí domácího mazlíčka, pořiďte jim některého méně náročného

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!