Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Soutěž krásy / foto: Orest lyzhechka / Shutterstock.com

Co skrývá zákulisí dětských soutěží krásy

Soutěže krásy jsou známé a velice oblíbené na celém světě. Ovšem existují i soutěže pro malé holčičky, které s sebou nesou kromě výhry v podobě korunky a finanční odměny také dosti kontroverzní zákulisní praktiky.

Nesplněné sny maminek

Malé královny krásy jsou často do soutěže přihlašovány svými maminkami, které si skrze ně chtějí nejspíše splnit své sny, protože tyhle děti rozhodně více zajímají hračky než poslední módní výstřelky a kosmetika. Maminky ovšem udělají všechno proto, aby jejich holčičky byly nejkrásnější, oslnily publikum i porotce a získaly vysněnou korunku. Rodiče jsou schopni investovat spoustu času, energie a peněz, protože pokud je dívka úspěšná, jedná se o velmi výnosný byznys.

Dětská královna krásy

Co to vše obnáší

A co že to vlastně tyto malé holčičky musí při přípravě na soutěž protrpět? Samozřejmostí je trhání obočí, make-up, řasenka a oční stíny. Většina holčiček však musí podstoupit všechny možné kosmetické procedury, o kterých se některým ženám může jen zdát. Manikúra, pedikúra, solária nebo bělení mléčných zoubků je pak již téměř rutinou. Některé dívky podstupují dokonce depilace nohou voskem nebo botox, aby neměly ani jedinou vrásku! Také si každá holčička musí připravit volnou disciplínu, kde není výjimkou například sexy tanec na písně Madonny v podání dvouletých holčiček, což působí dosti nepatřičně, ovšem publikum i porota jsou nadšené.

Dětské vystoupení

Co z toho mají holčičky

Rozhodně negativním důsledkem účastí v těchto dětských soutěžích krásy je ztráta dětství. Je to ovšem kompenzováno věcnými dary a penězi, za které si mohou koupit, co jen chtějí. Ty nejúspěšnější dětské hvězdičky mají své vlastní řady šperků nebo oblečení. Běžné jsou i profily na sociálních sítích, účast v televizních pořadech a mnohé další benefity a otevřená vrátka. Otázkou ovšem zůstává, co se z malých královen krásy stane až dospějí, zda ustojí slávu a dětství strávené na přehlídkových molech a pódiích. Poděkují jednou rodičům za takový život nebo jim to budou vyčítat?

 

Zdroje:

Časopis Epocha 16/2011

https://www.dama.cz/clanek/zrudne-detske-souteze-kraloven-krasy

Co skrývá zákulisí dětských soutěží krásy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!