Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Eve Jobs / foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Nejmladší dcera Steva Jobse zůstane bez dědictví

Eve Jobs je nejmladší dcerou známého zakladatele společnosti Apple, Stevena Jobse. Ač by se na první pohled mohlo zdát, že jí po otcově smrti spadlo do klína pohádkové dědictví, opak je pravdu.

Steve Jobs si jako spoluzakladatel a generální ředitel přední technologické společnosti Apple přišel na obrovské jmění, které bylo po jeho smrti v roce 2011 oceněno na 10,2 miliardy dolarů. Úspěšný podnikatel však příliš nesděloval podrobnosti ze svého soukromého života, proto bylo pro veřejnost přinejmenším překvapující, že dědictví, které po své smrti zanechal své manželce Laurene Powell-Jobsové, se k jejich dětem téměř nedostane.

Steve Jobs
Steve Jobs – Zdroj: Photo Oz / Shutterstock.com

Klíč ke zlatému trezoru

Majetek Steva Jobse včetně hodnoty akcií se v současné době pohybuje kolem 22 miliard dolarů, které nyní patří pod správu Laurene Jobsové. Ještě když Steven žil, tvrdila Laurene, že zděděným majetkem nehodlá své děti sponzorovat a její muž ji v této myšlence podporoval. Poté, co její manžel zemřel, založila Laurene investiční společnost, která přispívá k sociálním změnám a aktivně se podílí na vzdělávání, imigraci a sociální spravedlnosti.

Starší děti po milionu

Nejstarší dcera Steva a Laurene Lisa sice přiznala, že ona a její sourozenci získali dědictví kolem milionu dolarů, to je ale z rozsáhlého bohatství vše. Nejmladší dcera Eva však nezískala ani to a jak prohlásila její matka, ani se k podobnému kroku v budoucnu nechystá. Chce, aby se její děti dokázaly spolehnout pouze na své schopnosti a získaly majetek vlastním přičiněním.

Peníze
Peníze – Zdroj: Shutterstock.com

Vlastní cesta nejmladší dcery

Vypadá to, že konkrétně 23letá nejmladší dcera, které se netýkala ani zmíněná finanční náplast, má skvěle našlápnuto k budování vlastní kariéry, a tak ji zřejmě nedosažitelné dědictví jejího otce netrápí. Povolání "dcera" tak rozhodně nebude její případ. Mladá žena aktivně spravuje sociální sítě, věnuje se sociálním problémům, její vášní je jízda na koni a móda, zúčastnila se dokonce týdne módy v Paříži. Kromě toho je pilnou studentkou Stanfordské univerzity, což z ní činí osobnost zcela jiného charakteru, než by se dalo předpokládat.

 

Zdroj:

https://www.curioctopus.it/read/35766/la-figlia-di-steve-jobs-rimane-senza-eredita:-la-madre-non-vuole-che-si-arricchisca-cosi

Nejmladší dcera Steva Jobse zůstane bez dědictví

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!