Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rodinná pohoda / foto: shutterstock

Způsoby, jak zahnat zlou náladu. Co zaručeně pomáhá?

Zlá nálada nás může přepadnout kdykoliv během dne. Zatímco někdy nás dostihne už při probuzení, jindy nám naruší pracovní morálku. Jak ji rychle zahnat, aby se náš den nenesl v nepříjemném duchu?

Je naprosto pochopitelné, že pocity štěstí může vystřídat zlá nálada. A jelikož proti ní neexistují farmaceutická léčiva (tedy alespoň zatím), zkusme ji zahnat osvědčenými přístupy a triky. Co zaručeně pomáhá?

Procházky pro ustálení myšlenek

Nic není lepšího než krátká příjemná procházka třeba v přírodě. Nemusí být několikahodinová, může trvat sotva pár minut a už lidské psychice významnou měrou pomůže. To potvrzují i výzkumy, které zjistily, že procházky podporují a zvyšují naši kreativitu a pomáhají bojovat s depresemi či úzkostnými stavy.

Procházka v přírodě
Procházka v přírodě – Zdroj: Shutterstock.com

Přepadla vás zlá nálada? Jednoduše si nazujte boty, oblékněte bundu a běžte nasát čerstvý vzduch. Je tím nejlepším čističem hlavy, navíc je zcela zadarmo.

Oblíbená hudba vnese do života radost

Nikdy, nikdy bychom neměli podceňovat sílu hudby. Zejména pokud si pustíme oblíbenou muziku, rázem naše tělo zaplaví radost. Samozřejmě jsou skladby, které naopak vhání do mysli smutek a do srdce zármutek, ale depresivním písním se můžete vyhnout. Spíše si pusťte taneční pecku, která rozpohybuje boky a při které zapomenete na všechno, co vás před pár minutami vytočilo.

Poslech hudby
Poslech hudby – Zdroj: Shutterstock.com

Sluníčko nabíjí

Stejně tak nepodceňujte moc sluníčka. Ne nadarmo se říká, že slunce je dobíječem baterek. Proto ve chvíli, kdy vás přepadne zlost nebo jinak se projevující špatná nálada, vyhledejte ho. Vitamín D, který sluneční paprsky vyzařují, pozitivně ovlivňuje psychiku člověka.

Slunečný den
Slunečný den – Zdroj: Shutterstock.com

Uvědomte si, že jste bohatými lidmi

Aneb oceňte, co máte. K tomu stačí jenom pár minut a už vám to vykouzlí úsměv na tváři. Najednou pocítíte ohromnou vděčnost, že jste zdravými, plnými energie, máte co jíst, máte střechu nad hlavou. To ostatní jsou malichernosti.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/ako-zlepsit-naladu/

Způsoby, jak zahnat zlou náladu. Co zaručeně pomáhá?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!