Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Síla stromů / foto: shutterstock

Posvátné stromy rostou i u nás. Které se prý pyšní magickými účinky?

Všimli jste si někdy okolní přírody při víkendové procházce s rodinou? Všude dokola nás totiž obklopují stromy, z nichž, což jen málokdo ví, mají některé magické účinky. Tedy tak se to alespoň od pradávna tvrdí.

Už od nepaměti se totiž věří, že budoucnost lidského přežití mají na svých „bedrech” právě stromy. I proto se mnohým z nich přisuzují magické účinky, možná až nadpřirozené schopnosti. Ostatně i díky nim se stromy stávají součástí mnoha obřadů nebo jejich plody či listy se využívají při léčbě řady zdravotních neduhů. O jakých konkrétních stromech je řeč?

Dub prý nosí štěstí

Je mylné se domnívat, že stromy s magickými účinky rostou jenom v zahraničí. Vezměme si třeba takový dub – už druidové nosili žaludy dubu po kapsách, protože věřili, že nosí štěstí. Dub se už od té doby považuje za symbol vyváženého života a plodnosti.

Magický dub
Magický dub – Zdroj: Shutterstock.com

Už naše babičky používaly kůru a listy z dubu při léčbě mnoha zdravotních neduhů, konkrétně při léčbě nachlazení, kašle a hlenu, který komplikoval dýchání.

Vrby poskytují prostor pro věštění a prorokování

Zapomenout nesmíme ani na vrbu, o které se už po dlouhé roky říká leccos. Dříve se věřilo, že právě u vrby dochází k věštbám a prorokování. Také se ve stínu stromu uzdravovali nemocní a umělci tam skládali básně a písničky.

Tajemná vrba
Tajemná vrba – Zdroj: Shutterstock.com

Co dodnes platí, je tvrzení, že vrba je nesmrtelným stromem. Tedy považuje se za něj. I když ji totiž pokácíte, už během krátké doby mohou vyrazit nové a nové výhonky (zejména, pokud se vrba nachází u vody).

Ořešák zahání minulost

Nedokážete se oprostit od minulosti, ať už vás v ní potkalo cokoliv? Jednou z možností, jak ji takzvaně „hodit za hlavu,” je dotknout se ořešáku. Už od pradávna se věří, že člověku pomáhá zahnat minulost a najít vůli k novému životu, k novým životním cílům. Je však důležité, abyste se dotýkali zdravého ořešáku, nikoliv nemocného stromu.

 

Zdroj:

https://g.cz/8-posvatnych-stromu-jejich-magicke-ucinky-na-nas/?amp

Posvátné stromy rostou i u nás. Které se prý pyšní magickými účinky?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!