Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Relaxační koupel / foto: shutterstock

Od předvánočního stresu uleví relaxační koupel. Proč a jak si ji dopřávat?

Předvánoční stres je každoročně věrným společníkem převážně nás žen. Jak s tím bojovat? Jak se zbavit napětí a pocitu, že nic nestíháme? Chce to na chviličku úplně vypnout.

Předvánoční stres je zase tady

A je to zase tady. Napéct cukroví, nejlépe alespoň dvacet druhů. Co na tom, že každý rok se dušujete, že už nikdy. Že příště upečete čtyři druhy a dost. Uklidit celý byt, jako kdybyste čekala návštěvu z krajské hygieny. Nakoupit vánoční dárky, zabalit je. Nakoupit na svátky, narvat lednici, aby nic doma nechybělo. Každoroční klasika a noční můra něžnější části populace. Dámy, ale ruku na srdce, máme to zapotřebí?

Co vše je třeba stihnout?
Co vše je třeba stihnout? – Zdroj: Shutterstock.com

Zvolněte, ono to stejně neuteče, nemá to nožičky

Zastavte se na chvíli. Ano, Vánoce se blíží, ale ony přijdou i pokud nezvládnete vše na výbornou. Věřte tomu, že všechno prostě nemusí být perfektní. Kašlete na to, co si příbuzenstvo, jenž vás poctí mezi svátky zcela jistě svoji návštěvou, pomyslí. Uvědomte si to, že třeba ani oni vše nestihli.

Předvánoční pohoda
Předvánoční pohoda – Zdroj: Shutterstock.com

Jak na předvánoční stres vyzrát?

Jak? Jednoduše. Vypněte. Dopřejte si alespoň den, kdy se na vše kolem přípravy na Vánoce zkrátka lidově řečeno vybodnete. Dopřejte si chvilku sama pro sebe. Taková relaxační koupel po náročném dni vás vrátí do pohody. Napusťte si vanu, namíchejte si bylinky do vody a ponořte se alespoň na půl hodiny do akorát teplé vody.

Relaxační koupel
Relaxační koupel – Zdroj: Shutterstock.com

Jak vypadá ideální koupel?

Pro delší koupel je doporučená teplota třicet sedm stupňů. Nechte zregenerovat své tělo a hlavně svou mysl. Bylinky uvolňují a svojí vůní vám uklidní i hlavu, kterou máte v těchto dnech jako pátrací balón. Ať už zvolíte nějakou bylinnou koupelovou směs z obchodu, nebo si namícháte směs ze svých nasušených zásob sama, jistě neuděláte chybu. Zapalte si v koupelně svíčku, přítmí je ideální. Vypněte telefon a oddejte se pocitu, že zrovna teď nemusíte vůbec, ale vůbec nic.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/jenproholky/lifestyle/relaxacni-koupel.A200214_135625_jph-lifestyle_pet

Od předvánočního stresu uleví relaxační koupel

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!