Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dokonalé štěstí / foto: shutterstock

Naučte se mít rádi sami sebe

Každý by měl mít rád sám sebe. Teď nemáme na mysli chování sebestředných egoistů, ale taková zdravá sebeláska přináší jen pozitiva. Každý člověk je osobnost a tak, jak vidí sám sebe, vidí ho i ostatní.

Jak si vás mají vážit ostatní, když si neumíte vážit sebe sama?

Pokud paříte k lidem, co jsou se vším nespokojeni, jen těžko najdete své štěstí. Pozitivní myšlení a zdravá sebeláska vás mohou posunout v životní cestě dál, než si myslíte.

Když se na sebe ráno podíváte do zrcadla, co vidíte? Unaveného člověka, který má problémy, je moc tlustý, nebo moc hubený. Má malá prsa, velký zadek, nemá svaly, začíná plešatět. Ať jste muž či žena, zkuste den začínat jinak.

Soukromé nedokonalosti
Soukromé nedokonalosti – Zdroj: Shutterstock.com

Zkuste se občas pochválit

Až se zase na sebe kouknete do zrcadla, nepozorujte na sobě nedostatky. Ty má každý. Ale řekněte si, že je to pořád super. Vypadám dobře. Zkuste se vnímat tak, jak by se vám líbilo, kdyby vás vnímali jiní. Není to lehké, říct si pochvalu sami sobě, ale jde to. Usmějte se na sebe do toho zrcadla. Najednou na vás z jeho odrazu nebude koukat zamračený človíček. Uvidíte osobnost. A o tom to je.

Šťastná žena
Šťastná žena – Zdroj: Shutterstock.com

Co vyšlete ze svého nitra, to se vám bude vracet

Jak ty na mě, tak já na tebe. Tohle platí v životě každého z nás, tak se tím zkusme řídit. Pokud budeme vysílat pozitivní náladu, vrátí se nám jako bumerang. Pokud budeme sami se sebou spokojení, i druzí nás uvidí více atraktivní. Naučte se chválit své kladné stránky.Naučte se mít se rádi. Upravte se, i když se zrovna nechystáte do opery nebo do divadla. Budete se cítit příjemně a zvedne vám to náladu. I kdyby jen o trošku, chce to ze sebe dostat maximum. Pozitivní pohled na sebe, na svou osobnost, dá i ostatním echo, že vy jste někdo. Někdo, kdo stojí jednoduše řečeno za to.

 

Zdroj:

https://www.lenkacerna.cz/life-koucink/5-znaku-zdrave-sebelasky/

 

 

 

 

 

 

Naučte se mít rádi sami sebe

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!