Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bláznivá matka s dítětem / foto: shutterstock

Jak vstřebat to, že budete babička

Je vám něco kolem čtyřiceti let. Máte v plánu si svůj život chvíli užít, když se děti osamostatnily. Do toho se u vás zastaví čerstvě dospělá dcera a řekne: "Mami, budeš babička!"

Ženská v nejlepších letech a dcera z vás udělá babičku

To si tak říkáte, co s rozběhlým životem. Děti odrostly, jsou samostatné a najednou máte čas i sama na sebe. A do toho se nečekaně přižene dceruška na návštěvu. Mladá žena, která má celý život před sebou. Jste pyšná, jak jste ji vychovala. Známost má poměrně krátkou dobu a není to tak dávno, co vylétla z hnízda do samostatného života. A od ní se dozvíte, že je těhotná. Myšlenkové pochody v tu chvíli, přímo ve vaší hlavě, pořádají dostihy. Jak? Proč? Cože?

Těhotná dcera
Těhotná dcera – Zdroj: Shutterstock.com

Zhluboka se nadechněte a nečekejte, že to pomůže

Podíváte se na svou dceru. Vidíte to maličké stvoření, které pořád pamatujete jako malý růžový uzlíček. Před vámi najednou stoji dospělá žena a čeká, trochu se strachem, na vaši reakci. Ve tváři má výraz jako poplašené zvířátko. Usmějte se. V tu chvíli se změní i výraz tváře vaší dcery a hned budete vědět, jak tuhle novinku vnímá ona sama. Vaše dcera se na miminko těší. V tu chvíli není rozhodující, jestli je její partnerský vztah dost dlouhý, jestli se plánuje svatba a podobné malichernosti. V tu chvíli je důležité, že vidí, že má ve vás oporu. Vidí to, že tu radost i starost budete prožívat s ní.

Novorozenec v náručí
Novorozenec v náručí – Zdroj: Shutterstock.com

Berte to tak, že z vás bude pořád ještě sexy babička

Když si padnete kolem krku a slzičky úlevy a štěstí dcery zmáčí vaše oblečení, je to nepopsatelný pocit. Milujete ji a to škvrně, co přijde brzy na svět, budete milovat zrovna tak. Dáte vnoučeti všechnu lásku, co můžete. Dceři dáte veškerou podporu a pomoc, co budete moci a o kterou bude ona sama stát. Neplánujte jí následující dny, měsíce a roky. Je to její život. Pokud bude potřebovat, ví, že vás má. A to je kouzlo mateřství. A kouzlo babiček.

Moderní babička
Moderní babička – Zdroj: Shutterstock.com

Zdroj:

https://supermamy.maminka.cz/clanek/pro-zeny-super-mamy-vztahy-a-pribehy/594990/cerstva-babicka-10-veci-ktere-vas-mohou-hodne-prekvapit.html

Jak vstřebat to, že budete babička

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!