Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ventilátor / foto: shutterstock

Léto v kanceláři: jak ho přežít, když si s námi teploty pohrávají?

Letní horké dny jsou sice dlouho očekávané, na druhou stranu trávit v nich čas v kanceláři je energii beroucí. Abyste zvládli pracovní dny bez problémů, prozraďme si, jak léto v kanceláři přežít prakticky bez újmy.

Chce to lehké stravování

I když už odpočítáváte dny do letní dovolené, musíte ještě pár dní přežít v kanceláři. A ta je většinou místem, kde hodnoty na teploměru ukazují minimálně 300 stupňů. Bohužel ne všechny pracovní prostory disponují klimatizací, a tak se proti vysokým teplotám musíte vyzbrojit jinak. Třeba lehkým stravováním.

Lehká strava
Lehká strava – Zdroj: Shutterstock.com

Člověk si nyní říká, jaká je spojitost mezi prací ve vyhřáté kanceláři a lehkým jídlem. Jednoduchá. Už tak budete vysílení z nevyhovujícího klimatu, a když by došlo ke spojení s těžkými, mastnými jídly, produktivita by byla na bodě mrazu, navíc byste tím organismus zatížili ještě více. Lehčí jídla v kombinaci se zeleninou a ovocem jsou tím, díky čemu snáze přežijete léto v kanceláři.

Dřívější příchody a odchody jsou řešením

Pokud máte tu možnost, docházejte do práce dříve (a tím pádem i dříve odcházejte). I když největší teplo zaregistrujete během oběda, ráno se vám bude pracovat velmi dobře, když sluníčko teprve začne vystrkovat své paprsky.

Ranní práce v kanceláři je během léta ideální. Navíc díky tomu, že řada kolegů nemá stejný nápad jako vy, budete v práci prakticky sami a utřídíte si tak své denní priority. A za následnou efektivitu bezesporu dostanete i dobře zaplaceno! Jen to tedy zvládnout s tím zatraceným budíkem...

Brzké vstávání
Brzké vstávání – Zdroj: Shutterstock.com

Čerstvý vzduch má okno dokořán

I když během léta je vzduch spíše velmi těžký, přesto do kanceláře čerstvý vzduch vpusťte. Opět tím okysličíte mozek a alespoň se vám bude produktivněji, respektive efektivněji pracovat. Nemusíte pobývat u otevřeného okna neustále, opět stačí pár minut a pozitivní dopady čerstvého vzduchu prakticky ihned ucítíte.

 

Zdroj:

https://www.flexioffice.cz/6-tipu-jak-prezit-leto-v-kancelari

Léto v kanceláři: jak ho přežít, když si s námi teploty pohrávají?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!