Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rolls-Royce / foto: betto rodrigues / Shutterstock.com

Nejexkluzivnější Rolls-Royce. Kolik stojí a čím je jedinečný?

Jak se vyrábí jedno z nejexkluzivnějších aut na světě, už víme. Zajímavosti s výrobou spojené už známe. Víte však, který model se řadí mezi nejdražší a čím je jedinečný, respektive co je původcem jeho příliš vysoké ceny?

Zakázkové karosářství opět na vzestupu

Když člověk na ulici spatří vůz značky Rolls-Royce, musí se u něj zastavit. Důvod je prostý – na taková auta se zkrátka nenaráží dnes a denně. Je to spíše výjimečné, protože existuje jen hrstka lidí, kteří si tento vůz mohou dovolit. Zatímco někteří hrdí majitelé sází spíše na klasickou podobu „Rollse”, jiní touží naprosto vyniknout a připlatí si za detaily, kterými se odliší od ostatních. A přesně touha lidí na druhé zmiňované straně barikády způsobila, že zájem o takzvané zakázkové karosářství roste rychlostí blesku.

Luxusní vůz
Luxusní vůz – Zdroj: North Monaco / Shutterstock.com

A s tím se ostatně pojí i jeden z nejluxusnějších a nejexkluzivnějších Rolls-Royců, který kdy byl vyroben. Právě zakázková výroba stojí za jeho cenou dotýkající se bezmála 600 milionů korun.

Auto, které se inspirovalo plody moře

Za jeden z nejexkluzivnějších vozidel, která pochází z dílny automobilky Roll-Royce, dnes považujeme vůz Rolls-Royce Boat Tail, který se nechal inspirovat plody moře. Není však v modré barvě, i když by to svádělo. Vyroben je v barvě, která ani nemá jméno. I proto vyvolává v člověku naprosto jedinečné, až neobyčejné pocity.

Mořská inspirace se zhlédla spíše v mušlích, perlách, případně perleti, čímž došlo ke smíchání několika barevných odstínů dohromady a vzniklo něco, co do nynějška pojmenované není.

Kdo vozidlo vlastní?

Stejně, jako je záhadou barva vozidla, je záhadou i jeho vlastník. Ten zůstává v anonymitě, ale dá se očekávat, že to bude člověk milující moře, případně někdo, kdo u moře třeba bydlí. K perlám bude mít pravděpodobně také jistý vztah, stejně jako k automobilovému průmyslu jako takovému.

 

Zdroj:

https://www.garaz.cz/clanek/novinky-rolls-royce-pro-nejvyvolenejsi-barva-ktera-ani-nema-jmeno-rucni-prace-a-cena-kolem-600-milionu-kc-21008286

Nejexkluzivnější Rolls-Royce. Kolik stojí a čím je jedinečný?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!