Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Psací stroj / foto: shutterstock

Jak se stát úspěšným redaktorem

Pokud máte psaný projev na úrovni, gramatika vám nedělá problém a dokážete psát o čemkoliv a na jakékoliv téma, můžete se zkusit stát redaktorem, redaktorkou.

Psaní vás baví? Tak hurá do toho!

Každý máme nějaké povolání. Někoho jeho zaměstnání baví více, někoho méně. Pokud si myslíte, že byste se mohli živit psaním, není nic jednoduššího. Věřte si, to je asi začátek vašeho úspěchu ve světě copywritingu a třeba i ve světě žurnalistiky. Pokud řešíte to, že nemáte potřebné vzdělání pro povolání redaktora, věřte tomu, že to není zase až tak rozhodující. Podstatná je skutečná chuť do této práce a samozřejmě perfektní znalost českého jazyka.

Redaktorská práce
Redaktorská práce - Zdroj: Shutterstock.com

Začněte jako copywriter

Než začnete nabízet své články prestižním časopisům nebo novinám, zkuste nabídnout své služby přes některý portál zabývající se copywritingem. Většina těchto portálů pracuje na podobném principu. Vyplníte si svůj osobní profil, přidáte odkazy na svoje dosavadní práce a pak máte dvě možnosti. Buď můžete nabízet své hotové texty a čekat, jestli se pro ně najde kupec, který je bude chtít publikovat, nebo můžete reagovat na poptávku textu nebo na nabídky spolupráce. Samozřejmě máte i možnost oslovit některá média a své služby jim nabídnout přímo.

Redakční tým
Redakční tým - Zdroj: Shutterstock.com

Nenechte se odradit prvním odmítnutím

Pokud se stane, že při oslovování médií narazíte na odmítnutí, nebo pokud hned neuspějete při zareagování na poptávku textu, nenechte se tím odradit. I držitelé Pulitzerovy ceny nějak začínali. Určitě nebyli na začátku své kariéry hned úspěšní novináři. Je to o vytrvalosti, odhodlání a sebezdokonalování. V každém oboru je nutné, aby na sobě člověk pracoval a ve své snaze vytrval.

 

Zdroj:

Osobní zkušenosti a názory autorky

Jak se stát úspěšným redaktorem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!