Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rychlý úklid / foto: shutterstock

5 vychytávek v domácnosti, které vám usnadní úklid

Uklízení v domácnosti někdy může být pořádně otravné a únavné. Obzvlášť, když máte domácí mazlíčky nebo děti a je potřeba uklízet stále dokola. Máme pro vás pět tipů, jak si úklid domácnosti usnadnit. 

Chlupy kam se podíváš

Máte doma psa nebo kočku a neustále luxujete chlupy, které se před vysavačem nebo smetákem snad schovávají, aby po úklidu opět vyskákaly ven? Řešením může být speciální gumový smeták pro kadeřníky, který chlupy nerozvíří, a naopak je snadno pochytá a smete. Pokud máte jen klasické koště, můžete si pomoci. Kupte si oboustrannou lepící pásku, kterou nalepíte podélně na štětiny smetáku. Při zametání se chlupy, které by se jinak rozlétly do stran, na lepenku chytí a vy máte uklizeno rychleji a lépe. 

Nekonečné vysávání
Nekonečné vysávání – Zdroj: Shutterstock.com

Chlupy na pohovce? Žádný problém

Pouštíte svého mazlíčka na gauč a neustále luxujete chlupy, které se nechtějí pustit? Řešením může být přehoz nebo deka, která ale nezabrání všemu. Některé chlupy se i přes deku zapíchají do pohovky a nejdou pak ani vyluxovat. S vysavačem pak čistíte pohovku hodiny a stejně nejste spokojeni. Řešením je opět lepenka. Tentokrát postačí jednostranná. Pruh lepenky přikládejte na místa se zapíchanými chlupy a odtrhávejte. Krásně se na lepenku přichytí a vás gauč bude opět jako nový.

Vrtání bez nepořádku 

Potřebujete přivrtat háček na obraz nebo polici a už předem se děsíte, že prach a omítka budou všude? Přizvěte si k vrtání partnera s vysavačem. Při vrtání namiřte hadici vysavače těsně k místu vrtání. Prach se rovnou vcucne do vysavače a váš byt zůstane čistý. 

Vrtání bez nepořádku
Vrtání bez nepořádku – Zdroj: Shutterstock.com

Proč prádlo z pračky nevoní

Vyprali jste prádlo, přidali prášek na praní i aviváž, ale stejně nevoní, nebo z něj dokonce cítíte zvláštní zápach? Na vině může být pračka zanesena zbytky prášku nebo plísní. Nalijte do nádoby na prášek a aviváž ocet a pusťte pračku na prázdno. Krásně se vyčistí a dezinfikuje. Ušetříte navíc za drahé preparáty, které se k čištění pračky používají. Totéž můžete zkusit jednou za čas i v myčce nádobí.

Stále opatlané baterie

Bojujete neustále s cíděním baterií v koupelně i v kuchyni, ale nikdy nezůstanou lesklé a dělají se na nich nehezké mapy? Zapomeňte na drahé saponáty. Stejnou a možná i lepší službu udělá citron, jedlá soda nebo pasta na zuby. Stačí nanést na houbičku, umýt s ní baterie a vyleštit papírovým ubrouskem. Baterie se budou blýskat a déle vydrží čisté.

 

Zdroj: 

Blesk pro ženy, č. 39, str. 50 – 51.

 

5 vychytávek v domácnosti, které vám usnadní úklid

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!