Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lvíček / foto: shutterstock

Psí láska za pořádný majlant. Seznamte se s nejdražšími plemeny

Pořídit si psa – nápad, který se jeví jako dobrý vezmeme-li v potaz, že tím získáme parťáka na velkou část našeho života. Ovšem i tito čtyřnozí společníci něco stojí. Dokonce tolik, že by vám oči nejraději vypadly z důlků údivem.

Není pes jako pes

Zatímco někdo automaticky sahá po voříšcích, kteří jsou spojením několika různých plemen a ke koupi prakticky za hubičku, jiný by nejraději měl po svém boku skutečně drahého psa, který by byl nejen parťákem, ale také chloubou. V současné době jsou k dispozici i takové rasy, jež donutí člověka pořádně se plácnout přes kapsu, ale nejsou příliš známé. Seznamte se se třemi z nich.

Faraonský pes vás bude strážit jako sarkofágy panovníků

Takzvaný faraonský pes, kterého dnes pořídíte za zhruba 150 tisíc korun, byl už dříve oblíbený právě u egyptských panovníků (to dokazují nejrůznější malby na stěnách). Mluvíme obecně o velmi elegantním psovi, který je velmi rychlý, přesto je jeho pohyb lehký jako pírko.

Faraonský pes
Faraonský pes – Zdroj: Shutterstock.com

Trochu Sibiře do domu s příchodem samojeda

Mezi vůbec nejdražší psí plemena patří i samojed, sibiřská rasa, jejímž původním posláním bylo hlídat sobí stáda a tahat sáně. A kromě toho také zahřívat svého pána, pakliže to bylo zapotřebí. Jeho cena může vyšplhat až ke dvěma stům tisícům korun (pokud narazíte na čistokrevného jedince), odměnou vám však bude nejen přítulný, ale také velmi inteligentní pes, který je známý tím, že se jako kdyby neustále usmívá.

Samojed
Samojed – Zdroj: Shutterstock.com

Mějte doma vlastního lva – nebo lvíčka

Říkali jste si někdy, jak skvělé by to bylo, kdybyste si domů pořídili skutečně exotickou šelmu? Koupě lva nakonec však z mnoha důvodů odchází ze hry, ale lvíček, psí plemeno, je předmětem rodinných diskuzí. Sice se nejedná o zrovna nejlevnější rasu, ale svým robustním tělem a vyváženými proporcemi takového lva skutečně připomíná.

Lvíček je specifický svou dlouhou, hedvábnou srstí, která vyžaduje prakticky denní vyčesávání. Na druhou stranu ho můžete mít i v bytě, protože se jedná o velmi společenské a přítulné plemeno. Procházkami venku však samozřejmě nepohrdne.

 

Zdroj:

https://www.ireceptar.cz/zvirata/nejdrazsi-psi-30001101.html

Psí láska za pořádný majlant. Seznamte se s nejdražšími plemeny

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!