Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cukroví / foto: shutterstock

Kolik druhů vánočního cukroví se peče u vás doma?

Nejsem otrok, letos nepeču. A tak jo, ale jen to základní cukroví. Jasně, upeču vanilkové rohlíčky a linecké cukroví. Tím končím.

No dobře, tak ještě šlehačkové. Možná bych mohla ještě pracny, ale to je vše. Kokosky jsou ale taky luxusní. Vosí hnízda když neudělám, tak to naštvu celou rodinu. Bude to chtít i kuličky…. Nakonec patnáct druhů jako minulé Vánoce.

Nastává doba pečení cukroví

A taky stresu, dalo by se říct. Každý rok si říkáte, že letos toho tolik dělat nebudete, a každý rok je to stejné. Pečete a stojíte u trouby x hodin. Je to tradice. Rodina je na to zvyklá. Začíná se perníčky a končí se těsně před samotnými svátky nepečeným cukrovím. Je to maraton a zná to skoro každý. Mnoho lidí si dnes už cukroví kupuje. Na výběr je nepřeberné množství. Domácí cukroví je ale domácí.

Pečení cukroví
Pečení cukroví – Zdroj: Shutterstock.com

Ceny surovin zdražují cukroví

Ceny másla, cukru, mouky a dalších surovin se vyšplhaly do astronomických výšin a ceny energií tomu ještě nasadily korunu. Vánoční cukroví letos nebude žádná levná legrace, dalo by se říct. Nicméně k svátkům patří. Málo kdo si umí představit, že by během sledování pohádek ve vánočním čase neměl cukroví. Ať už je řeč o klasickém vánočním cukroví, nebo o moderně pojaté vánoční laskomině, každý má svátky spojené se sladkým hřešením. Celý byt se nám zahalí do vůně vanilky, medu a skořice a atmosféra Vánoc je tak perfektní.

Drahé ingredience
Drahé ingredience – Zdroj: Shutterstock.com

Období ,, neujídejte to ‘’ vystřídá období ,, vždyť vy to vůbec nejíte ’’

Když se peče cukroví, svádí to k ochutnávání. Cukroví ještě nemusí být ani uleželé a polovina je fuč. Známe to všichni. Když se potom na stůl naservíruje a pravidelně se doplňuje, už mizí pomaleji. Jednoduše řečeno, dokud je to zakázané, svádí nás k ochutnávání daleko víc. Čím to je? Přeci zakázané chutná nejvíce. Takže až napečete, nezakazujte rodinným příslušníkům, aby na cukroví potají chodili. Stejně to nebude mít efekt.

Kolik druhů vánočního cukroví se peče u vás doma?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!