Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Advent / foto: shutterstock

Adventní trhy 2022 – navštivte je i vy!

Může se to zdát předčasné, ale letošní první adventní neděle připadá na 27. listopadu a to už je doslova za rohem. Ještě nevíte kde a jaké budou letošní adventní trhy? My jsme to pro vás zjistili a přinášíme vám jejich výběr.

Pražské trhy

Hlavní město oživí stánky a vánoční výzdoba hned na několika místech. Oblíbený svařák koupíte na Václavském i Staroměstském náměstí, kde bude 26. listopadu rozsvícený i velký vánoční strom. Trhy ale oživí i Pražský hrad a mnoho dalších míst.

Večerní Praha
Večerní Praha – Zdroj: Shutterstock.com

Trhy Plzeň

I západočeská metropole vás od 23. 11. naladí na vánoční notu. Plzeňské náměstí republiky zavoní vůní trdelníku, perníčků a potěší děti živým betlémem. Ani tady samozřejmě nebudou chybět stánky s tematicky laděným zbožím a pochutinami.

Brněnské Vánoce

Jihomoravské město již tradičně zpestří program Brněnských Vánoc. Náměstí Svobody, Dominikánské i Moravské zaplní tisíce světélek a mnoho prodejců s vánočním zbožím a dobrotami všeho druhu. Strom rozsvítí v Brně 25. 11. a až do Vánoc vás potěší v rámci bohatého kulturního programu.

Vánoční trhy v Brně
Vánoční trhy v Brně – Zdroj: Shutterstock.com

Českobudějovický advent

„V Českých Budějovicích by chtěl žít každý..“. Obzvlášť v předvánočním období, kdy náměstí ožije díky stánkům i krásnému kluzišti. V jihočeském městě program začíná už 18. 11. a zpestří jej zejména proslavené slanění postavy Anděla z ikonické Černé věže.

Vánoční trhy Olomouc

V Olomouci se už Vánoc nemohou dočkat, a tak jejich bohatý program začíná už 18. listopadu. Rozsvícení vánočního stromu proběhne o dva dny později, 20. 11., a pak se zaplní i stánky umístěné na Horním i Dolním náměstí. Velkým tahákem olomouckých trhů je i Vánoční kino, které promítne oblíbené české filmy.

Vánoční atmosféra
Vánoční atmosféra – Zdroj: Shutterstock.com

Kompletní výčet všech trhů v České republice, by, obzvlášť po loňské odmlce, zaplnil mnoho řádků. Pokud jste si nevybrali z našeho výčtu, můžete zapátrat i po svém okolí. Koneckonců i maloměstské a vesnické trhy vás mohou pomoci dostat se do té pravé vánoční atmosféry.

 

Zdroje:

ttps://www.prazsketrhy.cz/

https://www.trhyplzen.cz/

https://www.ceskobudejovickyadvent.cz/

https://brnenskevanoce.cz/

https://www.vanocnitrhy.eu/

citace ze hry Járy Cimrmana Záskok

Adventní trhy 2022 – navštivte je i vy!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!