Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Malování bytu / foto: Shutterstock.com

Jak se nezabít při malování bytu

Milujete partnera, ale třeba při malování bytu byste ho zabili? Nejste v tom sami.

Zlato, lásko, miláčku, tak to jsou oslovení, kterými svoji drahou polovičku titulujete nejčastěji. Pak se spolu pustíte do malování bytu a začnou padat pojmenování, která zde nelze publikovat. Znáte to taky? Proč se při společné práci v bytě změní váš dokonalý miláček na nepoužitelné stvoření, po kterém byste nejraději hodili, když už ne kladivo, tak alespoň váleček na malování?

Váleček na malování
Váleček na malování – Zdroj: Shutterstock.com

Jak se vyhnout hádkám při společné činnosti

V první řadě se obrňte trpělivostí. Nenechte se rozhodit tím, že třeba práce nepůjdou podle plánu. Pokud vás vytočí, že se stěny při malování začnou loupat a původní barva chytat na váleček, odnese to partner. Je to jednoduché zchladit si žáhu na tom druhém, a i když ho nebo ji, milujete, ulevíte si tím, že vinu hodíte na partnera. Nebo si jen zanadáváte a partner si to na sebe vztáhne sám. Zjednodušeně řečeno, pokud se pustíte společně třeba do toho malování, dopředu počítejte s tím, že nic nepůjde, jak by mělo.

Co když se situace vyostří?

Když už dojde k tomu, že váš miláček začne nadávat, navrhněte pauzu. Nechte všechno ležet a dejte si spolu třeba kávu. Práce vám neuteče, váleček nemá nožičky, a nastolí se tak mezi vámi opět příměří. Samozřejmě je lepší to nenechat dojít do fáze, že byste se vším nejraději praštili o zem, ale když už se tak stane, berte to s rezervou. Můžete se uklidňovat tím, že malovat se nemusí zase až tak často, tak se to dá jednou za čas přežít.

Společné malování bytu
Společné malování bytu – Zdroj: Shutterstock.com

Práci si naplánujte a mějte všechny potřebné pomůcky po ruce, děti dejte k babičce

Přistupujte ke společné činnosti tak, že si chcete užít společně strávený čas s drahou polovičkou. Pusťte si k tomu muziku, povídejte si, smějte se společně. Potom se nestane, že by vás ten flek na zdi, co nejde přetřít ani po pátém nátěru, nějak rozhodil. Společné chvilky jsou vzácné. Takové, kdy se nikam nespěchá a kdy jste spolu sami. Jak už bylo zmíněno, chce to klid a počítat s tím, že se nemusí zas až tak úplně dařit.

 

Zdroj:

https://rodina.cz/0/nazor_strom16800404.htm

 

 

Jak se nezabít při malování bytu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!