Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pivo / foto: shutterstock

Jaké chmelové nápoje se pyšní titulem nejpopulárnější piva světa?

Když vyrážíte na drink s přáteli vždycky sáhnete po pivu? Máte oblíbené tuzemské či zahraniční značky nebo raději zkoušíte stále něco nového? Přečtěte si náš článek a zjistěte, která piva vedou v žebříčku u nás i v cizině.

O Češích je ve světě známo, že pivo milují. Nejspíš pro vás nebude překvapením, že v hodnocení vede jasně Pillsner Urquell, a to nejen u nás, ale i ve světě. Potkáte jej na pultech zahraničních supermarketů a mnohdy i v zahraničních hospodách.

Pivo s přáteli
Pivo s přáteli – Zdroj: Shutterstock.com

Podobně populární je německý pivovar Beck’s, který rovněž vyváží do mnoha cizích zemí a v Německu stojí na prvních příčkách spolu s Erdingerem, který má ale svoje kořeny ve Francii. V tomto západoevropském státě se však domovské pivo netěší takové oblibě. Francouzské pijany uchvátila piva z dílny Carlsberg a tento dánský pivovar si své prvenství drží i ve své domovině, kde je rovněž nejoblíbenějším točeným zlatem.

Zůstaneme-li u ležáků, jeden světově známý a i u nás poměrně oblíbený vyrábí belgický pivovar Stella Artois. Belgičané ho hodnotí jako nejpovedenější chmelový nápoj ve své zemi. Sousední Nizozemí si za nejlepší zvolilo rovněž ležák Heineken. I toto pivo je notoricky známé po celém světě a své fanoušky má i v České republice.

Budweiser, oblíbený nápoj ve Spojených státech, jehož název svádí k zaměňování s tuzemským Budějovickým Budvarem, je nejčastěji popíjené pivo před sportovními zápasy a už po desetiletí kraluje v Americe.

V dalších anglicky mluvících zemích jsou populární piva, která mnozí místní pijani nazývají „parodiemi na pivo“. Většinou jim chybí pro česká piva charakteristická vysoká pěna a často se navíc vyrábí úplně jinými technologiemi. Nejznámějším z těchto je bezpochyby Guiness, irský nejprodávanější a nejoblíbenější alkoholický nápoj vůbec. Je charakteristický svojí tmavou barvou a Irskem teče proudem nejen na svátek sv. Patrika.

Tmavé pivo má své příznivce nejen v Irsku
Tmavé pivo má své příznivce nejen v Irsku – Zdroj: Shutterstock.com

Plejádu chmelových nápojů uzavře britský Carling, Jedná se o nejprodávanější pivo v Anglii a navzdory výše zmíněnému vyrábí i populární ležáky.

Výčet všech světových pivovarů a vyráběných piv by vydal na několik knih, výše se dočtete pouze omezený výběr těch nejpopulárnějších. Každé si stoprocentně najde své fanoušky, a ať už si vyberete kterýkoliv zlatavý mok, vychutnejte si jej do dna a s chutí. Na zdraví!

 

Zdroje:

https://newarena.com/lifestyle/the-most-popular-beer-for-20-different-countries/

https://justbeerapp.com/article/the-most-popular-beers-in-different-countries-around-the-world

Jaký chmelové nápoje se pyšní titultm nejpopulárnější piva světa?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!