Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Malý školák / foto: shutterstock

Pololetní vysvědčení je tu - Čím překvapit své děti?

I když jde "jen" o pololetí, malá odměna pro malé i větší školáky je skvělou motivací pro jejich snahu a píli v dalším půl roce. Už pro ně máte dáreček? Pokud ne, máme pro vás pár tipů. 

Společenská hra zabaví i poučí 

Mezi nejoblíbenější dárky za vysvědčení patří společenské hry. Vaše děti si s nimi mohou užít plno zábavy a když budete chtít, můžete se připojit. Zábavu pro malé i velké představuje např. hra Příšerky ze skříně, která pomůže trénovat paměť. Kdo má raději karetní souboje, můžete zkusit Piráty od značky Djeco nebo jejich holčičí verzi - Čarodějky. A co vás rozhodně bude bavit dlouhé a dlouhé hodiny, to je společenská hra Hamburger, v níž budete se soupeři hledat jednotlivé ingredience pro výrobu této oblíbené fastfoodové pochoutky. 

Zábavná společenská hra
Zábavná společenská hra – Zdroj: Shutterstock.com

Kniha plná dobrodružství 

Dětských knih je na trhu obrovské množství. Záleží proto na tom, jak staré máte dítě, jak mu jde čtení a jestli rádo čte pohádky, dobrodružné knížky nebo detektivky. Dvě poslední varianty v sobě spojuje novinka Anny Beatrix Bártové - Odvážná čtyřka a poklad Zikmunda Lucemburského, kde se čtveřice kamarádů rozhodne zachránit středověký poklad z hradu Tromelín před loupeživými překupníky se starožitnostmi.

Sladká odměna 

Pokud neholdujete hmotným dárkům, můžete své děti odměnit i jinak. Vhodná je návštěva pizzerie, restaurace nebo alespoň cukrárny. I zmrzlinový pohár nebo dortík děti potěší. Když navíc nachystáte návštěvu jako malou rodinnou oslavu, budou se děti cítit o to důležitěji. 

Oslavte s dětmi úspěšné pololetní vysvědčení
Oslavte s dětmi úspěšné pololetní vysvědčení – Zdroj: Shutterstock.com

Vezměte děti na výlet 

A pokud mají vaše děti raději výlety za dobrodružstvím nebo za poznáním, odměňte je zajímavým výletem. Zkusit můžete výšlap na rozhlednu nebo nějakou zříceninu. V cíli je pak dobré nachystat nějaký balíček s odměnou, třeba sladkostmi nebo ovocem. Další možností je návštěva dětského zábavního centra nebo aquaparku. Děti se vyřádí a rodiče se mohou přidat, nebo si odpočinout u dobré kávy, zákusku či třeba ve vířivce. 

 

Zdroj: 

www.agatinsvet.cz

www.rodicovo.cz

www.knihy-bartova.cz

Pololetní vysvědčení je tu - Čím překvapit své děti?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!