Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Český voják / foto: shutterstock

Volební šílenství skončilo. Hodně voličů se obává znovuzavedení povinné vojenské služby. Oprávněně?

Mnoho voličů nedalo hlas vítězi prezidentských voleb panu Petru Pavlovi proto, že se obávají znovuzavedení povinné vojenské služby. Je tato obava na místě?

Budeme zase stát s povinnou vojenskou službou?

Odpověď není zase tak jednoduchá. Ano, zvolený prezident přichází z pracovně vojenského prostředí, ale jak glosovali někteří hackeři před volbami na sociálních sítích: Pokud by to byl hasič, taky by nebylo více požárů. Nejde tedy říkat, že zvolení pana Pavla prezidentem je zárukou vojenské služby pro každého. To, jakým směrem se bude ubírat politické myšlení a rozhodování naší nové hlavy státu, ukáže až čas.

Armáda ČR
Armáda ČR – Zdroj: Shutterstock.com

Je to vůbec reálné, zavést znovu povinnou vojenskou službu?

Tady je odpověď zřejmě jednodušší. Ve své podstatě, nerealizovatelná věc to není, na druhou stranu, jednalo by se o tak nákladnou záležitost, že pravděpodobnost, že k něčemu takovému dojde, je prakticky nulová. Znovu by se musely zřizovat ,, kasárny “, protože ty původní během let získaly většinou jinou funkci. Znamenalo by to vybavení pro tisíce odvedenců, zřízení míst pro odvedence s takzvanou modrou knížkou a zjednodušeně řečeno, vše okolo téhle mašinérie by přišlo státní kasu na neskutečně vysoké finanční prostředky.

Je zavedení povinné vojenské služby na pořadu dne?
Je zavedení povinné vojenské služby na pořadu dne? – Zdroj: Shutterstock.com

Je zbytečné spekulovat

To, jak bylo obyvatelstvo naší země rozdělené před volbami, jak se hádali lidé v rodině, mezi přáteli, v práci a vlastně všude kvůli preferencím ,,svého kandidáta“, se již nesmí opakovat. Chce to trochu myslet a používat hlavu. Nezbývá, než věřit, že nově zvolený prezident dostojí svým volebním slibům a že půjde cestou k sjednocení země. Že bude svoji funkci vykonávat zodpovědně a vstřícně vůči obyvatelům země a ne vůči politikům a obchodním segmentům, které by se snažily prosadit své zájmy. Držme novému prezidentovi palce a sobě taky.

 

Zdroj:

https://domaci.hn.cz/c1-67162050-pavel-opakovane-odmitl-zavedeni-povinne-vojny-i-mobilizaci-doklada-to-casova-osa-jeho-vyroku

Volební šílenství skončilo. Hodně voličů se obává znovuzavedení povinné vojenské služby. Oprávněně?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!